Tientallen luxe Amsterdamse hotels openen de deuren en bieden bijzondere en veelal gratis activiteiten aan

Op donderdag 30 september vindt in Amsterdam de 1e editie van de Open Hotel Dag plaats. Veertig hotels, verspreid door heel Amsterdam, verwelkomen bedrijven en bewoners uit de buurt met open armen om kennis te maken en het hotel uit hun buurt beter te leren kennen.

Meer dan 100 verschillende activiteiten

Er is een uitgebreid programma van 7 uur ’s morgens tot middernacht met ruim 100 verschillende activiteiten. Een aantal voorbeelden van gratis activiteiten zijn:

 • 5 sterren ontbijt in de monumentale bibliotheek van Sofitel Legend The Grand
 • Photoshoot in Monet Garden hotel met de kans een gratis overnachting te winnen
 • Cocktail workshop bij Park Plaza Victoria
 • Gebruik van zwembad en spa bij Pestana Amsterdam Riverside
 • Kids Treasure Hunt bij Pulitzer Amsterdam
 • Kunstexpositie van Enkel Art Studio bij The Hoxton
 • Hardlopen langs de Amsterdamse grachten met de hotel manager van Pulitzer Amsterdam
 • Cooking masterclass bij Leonardo Royal
 • Gebruik van wellness bij Leonardo Royal
 • Rondleiding in het Waldorf Astoria
 • Gebruik van de gloednieuwe fitness van Moxy Houthavens
 • Gebruik van de fitness in het Hard Rock Amsterdam American
 • Coworking in bijna alle hotels
 • Closing Party bij The Hoxton

Doordat hotels ook een lokale functie kunnen vervullen, wordt er beter gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en bestaande gebouwen. Daarnaast vervullen hotels niet alleen de behoeften van toeristen, maar kunnen met hun faciliteiten en diensten ook een belangrijke verbindende en maatschappelijke rol vervullen voor bewoners en bedrijven uit de buurt.

 

 

De Open Hotel Dag wordt ondersteund door de afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland, omdat dit perfect aansluit bij de huidige tijdgeest waarin hotels op zoek zijn naar verbinding met de buurt. Nico Evers, general manager van deelnemend hotel Jakarta en bestuurslid van de afdeling Amsterdam van de Koninklijke Horeca Nederland, zegt hierover: “Ik heb ervaren hoe belangrijk buurtbewoners zijn voor mijn hotel. In het begin was er veel weerstand tegen de komst van hotel Jakarta, maar uiteindelijk hebben bewoners ontdekt dat het een fijne ontmoetingsplek is en de het gebied veel veiliger is geworden. Veel bewoners komen nu dagelijks naar onze bakkerij om brood kopen en ontdekken dat ze bij ons kunnen werken, zwemmen, sporten of komen een hapje en drankje doen“.

 

 

De Open Hotel Dag is geïnitieerd door MEOW het boekingsplatform voor werkplekken in hotels. MEOW heeft als missie om ecologisch, maartschappelijk en financieel rendement te combineren door beter gebruik van beschikbare ruimte.

Thomas van Leeuwen, oprichter van MEOW, ziet de Open Hotel Dag als een logische stap in de huidige ontwikkeling van hotels. ”Mede door Corona is de verbreding van doelgroepen versneld. De aantallen zakelijke bezoekers zal blijvend veranderen vanwege de opkomst van digitaal vergaderen en de trend om minder te willen vliegen. Tegelijkertijd zijn bewoners en bedrijven op zoek naar bijzondere plekken in de buurt om te werken, sporten en ontspannen. Onze verwachting is dat dit al op korte termijn zal zorgen voor een herwaardering en de rol van met name binnenstedelijke hotels.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.