Kunst & Cultuur in Amsterdam

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Amsterdam is 1 culturele smeltkroes. Hier vind je heel veel kunst. Wat dacht je van het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, de Stadsschouwburg, het Concertgebouw of een van de vele andere musea die Amsterdam rijk is?

Van Gogh Museum

Geniet van de ontelbare werken in het van Gogh Museum aan het Museumplein en de Paulus Potterstraat in Amsterdam. In de 10 jaar (1880-1890) dat de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh actief was heeft hij ruim 850 schilderijen gemaakt. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel werken van de beroemde kunstenaar te bewonderen, in het museum hangen ruim 200 schilderijen, 700 brieven en 500 tekeningen.

Vincent van Gogh zelfportret

Vincent van Gogh zelfportret

van-gogh-at-work-boek

Schilderijen van Van Gogh

Schilderijen van Van Gogh

Zonnebloemen. Het bekende schilderij van Van Gogh

Zonnebloemen. Het bekende schilderij van Van Gogh

Rue Lepic in Parijs van Vincent van Gogh

Rue Lepic in Parijs van Vincent van Gogh

Museumfoto; word zelf de kunst die je ziet

Ga niet alleen kunst bekijken in dit museum, maar wordt zelf kunst in Museumfoto in Amsterdam. Je kunt kiezen uit bekende werken van schilders van van Gogh, Frans Hals of Rembrandt van Rijn. Museumfoto ligt op 20 meter van de Dam. Hoe lijkt het je om als als Van Gogh in zijn slaapkamer te staan of:

  • Om “Het Melkmeisje” te zijn;
  • “Het meisje met de parel” uit te beelden (Vermeer);
  • “De prins van Oranje” (Thomas Key) te spelen;
  • “De Vrolijke Drinker” (Frans Hals) te zijn voor 1 keer;
  • of om ”Rembrandt Circles” uit te beelden (Rembrandt)?

De studio is een van de winkeltjes rondom de Nieuwe Kerk; loop een rondje om de kerk en je zult ze vinden. Meer informatie en de tarieven van een entreekaartje op www.museumphoto.amsterdam. Je vindt het museum ook op Facebook. Een leuk museum om met kinderen te bezoeken, ook als het regent in Amsterdam.

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het boegbeeld van Amsterdam geworden na een jarenlange restauratie. Wereldwijd bekend en geliefd bij de Amsterdammers vanwege de fietstunnel die dwars door het gebouw van architect Pierre Cuypers loopt.

 

Ontvang gratis leuke Amsterdam activiteiten

Je kunt meer handige Amsterdam tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Amsterdam plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan