IKEA Museum lanceert de eerste online encyclopedie over IKEA

Op 16 september wordt IKEA Museum Digital gelanceerd door het IKEA Museum in het Zweede Älmhult. Het nieuwe digitale platform wordt de meest uitgebreide online bron met kennis en feiten over het bekende Zweedse woninginrichtingsmerk.

Het platform opent hiermee de deur naar de uitgebreide en levendige geschiedenis van IKEA en bevat meer dan 100 verhalen over onder meer de oprichter Ingvar Kamprad en enkele van de meest iconische producten en gedenkwaardige ontwerpen van de jaren veertig tot vandaag. Veel van deze verhalen zijn nooit eerder publiekelijk gedeeld.

Historische documenten

De verhalen worden verteld aan de hand van historische documenten en artefacten, en vanuit verschillende perspectieven door de mensen die erbij waren toen het gebeurde. Elk verhaal voegt een stukje toe aan het verhaal van IKEA, een verhaal dat nog elke dag groeit. Het gaat daarbij niet alleen om glorieuze triomfen uit de geschiedenis van de meubelgigant, maar ook om grootse mislukkingen, fouten of opmerkelijke avonturen.

 

 

IKEA Museum Digital bestaat uit meer dan 100 redactionele artikelen, films en interviews met de mensen die betrokken zijn bij de reis die IKEA doorgemaakt heeft: van een klein lokaal bedrijf tot een wereldwijd merk voor woninginrichting met meer dan 210.000 medewerkers en 456 winkels in 61 landen.

 

 

De inhoud op het platform zal online beschikbaar zijn in het Engels en Zweeds en overal ter wereld altijd en overal toegankelijk zijn. IKEA Museum is gevestigd in het oorspronkelijke gebouw van de eerste IKEA-winkel, die in 1958 werd geopend in Älmhult in de Zuid-Zweedse regio Småland. Het museum heeft een doorlopende collectie verdeeld over drie exposities: Our Roots, IKEA Door De Eeuwen en De Vele Kanten van Ingvar Kamprad. Het museum beschikt ook een aantal tijdelijke tentoonstellingen, evenals een restaurant en een winkel.

 

 

 

 

 

Comments are closed.