De Week van het Landschap komt er weer aan

Van 16 t/m 31 oktober 2021 vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. In de herfstvakantie kan je daarom meedoen aan activiteiten en excursies om de natuur dichtbij huis te beleven en ontdekken.

Een paddenstoelenexcursie, een streekmarkt bezoeken, op pad met de boswachter of een nieuwe route ontdekken in het bos. De herfstvakantie is een mooie tijd om van de natuur en prachtige herfstkleuren te genieten.

Ontdek nieuwe wandelroutes

De provinciale organisaties lanceren voor de Week van het Landschap nieuwe fiets- en wandelroutes en activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld een nieuwe wandelroute rondom kasteel Hernen in Gelderland, uitgezet door de boswachter. Doe mee aan de natuurwandeling midden in de nacht of bezoek een paddenstoelenfestival. Bekijk alle routes en activiteiten op www.weekvanhetlandschap.nl.

 

Lees ook dit artikel: Terug naar de natuur

 

De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 114.114 hectare natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.