Eigentijds genieten in monumentale panden waar gastgerichtheid centraal staat

Achterhoekse gastvrijheid, kwaliteit en toegankelijkheid voor een groot publiek. Dat is waar de Horeca Inspiratie Maatschappij (HIM+) voor staat, de moederorganisatie van verschillende food- en hotelconcepten in de Achterhoek.

De groep geeft rijksmonumenten uit de regio een nieuwe, verbindende functie als ontmoetingsplek waar eigentijds genieten op één staat. Met de overname van Hotel de Wereld en het openen van het gloednieuwe boetiekhotel Villa Wanrooy breidde de groep onlangs uit. Daarnaast zet HIM+ volop in op duurzame en circulaire horecaconcepten, waar de in maart 2021 verkregen Groene Michelinster een direct resultaat van is.

Samenwerken staat op één

Rust, ruimte en hartelijkheid gecombineerd met de ‘alles komt goed’-mentaliteit. Dát is waar de Achterhoek om draait. HIM+ omarmt deze filosofie en vertaalt dit naar hoogwaardige, ongedwongen hospitalityconcepten in monumentale panden. De groep is in 2007 opgericht door ondernemer en conceptontwikkelaar Kees Hensen met het doel om de Achterhoek, Aandacht en Ambacht samen te brengen. Sinds februari 2019 wordt HIM+ versterkt door Mascha Smit, die verantwoordelijk is voor de sales en marketing en ruime ervaring heeft in organisatieverandering. Tegelijkertijd sloot ook chef-kok Bjorn Massop zich bij de groep aan, die met een enorme gedrevenheid voor het vak en passie voor de Achterhoek zorgt voor eenheid in de keukens van de verschillende horecazaken.

Met de komst van mede-eigenaar Robin Overdreef (SVH Wijnmeester) in augustus 2020 heeft HIM+ alle expertise in huis om in te zetten op verdere groei en professionalisering. Met meerdere kapiteins aan het roer staat samenwerken bij de groep op één.

“Dat kan soms best een uitdaging zijn, maar het is wel waar wij gelukkig van worden”, vertelt Mascha Smit. “We geloven heilig in het delen van kennis. Doordat iedereen vanuit zijn eigen kracht werkt, kunnen we elkaar aanvullen en écht inzetten op kwaliteit.”

Dat het een sterkt team is gebleken bewijst de afgelopen periode

Tijdens het ‘corona’ tijdperk zijn vele nieuwe initiatieven ontstaan. Zo is het nieuwe LEV. by Mike (voormalig Strandlodge) geïmplementeerd in Winterswijk, zijn er nieuwe foodtrucks aangekocht en heeft momentenmakers nieuw leven gekregen. Ook is het personeel getraind en gedetacheerd bij diverse zorginstellingen en is Hotel de Wereld aangekocht. Als laatste hebben ook Villa Wanrooy en eetwinkel van Mien haar deuren geopend in deze bijzondere tijd.

Ongedwongen hospitalityconcepten

Het paradepaardje en misschien wel bekendste concept uit de HIM+-portefeuille is Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Het voormalige internaat is omgetoverd van een vervallen villa tot een eigentijds viersterrenhotel. Genieten van een ‘boer-tot-bord-ervaring’ doe je bij restaurant Lokaal, het restaurant dat in Villa Ruimzicht is gesitueerd, waar chef-kok Bjorn Massop culinaire hoogstandjes combineert met prachtige en verantwoorde streekproducten.

Villa Ruimzicht

De chef gelooft in korte ketens, respect voor de seizoenen én duurzaamheid. In maart 2021 werd hij bekroond met een Groene Michelinster voor duurzame gastronomie. Ook te vinden in hartje Doetinchem: Villa Wanrooy, een gloednieuw boetiekhotel en de ondergelegen Eetwinkel Van Mien waar ambacht voorop staat. Even verderop vind je LEV Foodbar, een verborgen parel in het centrum van Doetinchem, waar je heerlijke gerechtjes eet die allemaal de grootte hebben van tussengerechten, zo kan je makkelijk delen met je tafelgenoten. De foodbar is bekroond met een Bib Gourmand. Door naar LEV. by Mike (voorheen de Strandlodge) in Winterswijk.

 

 

Het voormalig badmeesterhuis is getransformeerd tot een prachtig restaurant op een A-locatie. Met uitzicht op het strandbad middenin het bos geniet je hier van verfijnde gerechten in een unieke setting. En wie op zoek is naar een écht bijzondere overnachting, kan zijn hart ophalen bij Hotel de Wereld. Het beroemde viersterrenhotel in het centrum van Wageningen staat sinds 1945 bekend als de plaats waar werd onderhandeld over de bevrijding van Nederland. Als hotel van de vrede én met de natuur van de Veluwe om de hoek, is er geen betere plek om de vrijheid te vieren. Ook niet hotelgasten kunnen bij de Wereld genieten bij LEV. @ de Wereld.

 

 

Duurzaam karakter

Steeds meer wil de groep inspelen op een gezonde impact op mens, samenleving en milieu op een manier waarop zowel de gasten als de medewerkers zich gelukkig voelen. HIM+ wil maatschappelijk betrokken zijn en zet volop in op duurzame en circulaire horecaconcepten. Hoewel Him+ veel verschillende zaken in het portfolio heeft staat gezelligheid en de gasten een onvergetelijke tijd bezorgen voorop bij alle medewerkers. “ Het mooiste complimenten is dat het plezier van de medewerkers afstraalt, dan weet je dat je goed bezig bent. We leiden zelf veel medewerkers op en proberen medewerkers binnen de organisatie door te laten stromen.” Aldus Mascha Smit. Zo wil de groep het concept van Van Mien verder uitrollen en zich richten op een nieuwe LEV-zaak. Momenteel richt HIM+ zich ook op het uitbreiden van Hotel Villa Ruimzicht met zes lodges, een paviljoen en stadslandbouw.

Dit laatste is bedoeld voor het kweken van eigen groenten en het samenbrengen van kennis over duurzaamheid en circulaire horecaconcepten. Mascha Smit: “Dit plan sluit aan bij onze missie om nog meer een duurzaam karakter uit te stralen, waar we met het behalen van een Groene Michelinster al goed mee op weg zijn. De Achterhoek heeft met al haar technische bedrijven, mooie natuur en agrariërs de potentie om opnieuw ontdekt te worden, het heeft zoveel te bieden.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.