Wageningen

Wageningen, bij velen bekend door het tekenen van de capitulatie dat het einde betekende van de Tweede Wereldoorlog. Maar wist je dat in Wageningen de Landbouw Universiteit staat en dat Wageningen een rijke natuur heeft? Je ontdekt er kunst, cultuur, natuur en horeca. De slogan van VVV Wageningen is dan ook “Proef Wageningen!”.
wageningen-beeldengalerij-het-depot-19

Reizen naar Wageningen

Wageningen ligt in de provincie Gelderland, aan de rivier de Rijn en is makkelijk met auto en trein te bereiken. In Wageningen zijn veel (betaalde) parkeerplaatsen. Ook aan de fietser is gedacht. De omgeving van Wageningen leent zich uitstekend voor (dag)tochten met de fiets. Het glooiende landschap vergt iets meer inspanning van de recreatieve fietser. Op Fietsrondje.nl staat een uitdagend fietsrondje in de omgeving van Wageningen. Openbaar vervoer in Wageningenis uitstekend geregeld vanwege de vele studenten die hier wonen. Bussen rijden frequent en door de hele gemeente.

Fietsen in Wageningen en de regio rondom Renkum

In de regio rondom Wageningen is het heerlijk fietsen. Start je fietsroute in Wageningen en fiets onderlangs de Wageningse Berg richting Renkum. Deze berg van 42 meter hoog werd in de voorlaatste ijstijds gevormd in de Gelderse Vallei. Aan de oostkant is de Wageningse Berg gevormd. Aan de west kant is dat de Grebbe Berg. Bovenop de berg ligt het Fletcher hotel de Wageningsche Berg. Het hotel heeft een groot terras is en daarom fijn voor een tussenstop voor koffie met appeltaart op je fietsrondje Wageningen.

Schippers op het Renkumse pontje

Schippers op het Renkumse pontje

In de buurt van Wageningen varen een aantal pontjes over de (Neder-) Rijn

  • Lexkesveer
  • Renkumse Veer
  • Drielse Veer

Het Lexkesveer is een elektrische pont die je fluisterstil van Renkum naar de weilanden van Heteren vaart. Een rustgevend moment. Je vindt de pont achter de papierfabriek in Renkum. Hier is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren en je fietstocht kunt beginnen. Deze pont is geschikt voor fietsers, voetgangers, scooters en brommers. Het Renkum pontje vaart een zomerdienst van mei t/m september.

Vaarschema van de Rijn pont Renkumse Veer bij Renkum

Vaarschema van de Rijn pont Renkumse Veer bij Renkum

Alle pontjes accepteren zowel contant als kaart-betalingen met een maestro-bankpas. Het Lexkesveer is een grotere pont die naast fietsers en voetgangers ook auto’s van Wageningen naar Randwijk brengt.

 

 

Hotels in Wageningen

Volgens Booking.com zijn er 9 hotels in Wageningen. Het bekendste hotel is Hotel de Wereld waar de capitulatie is getekend. Bovenaan de Wageningse Berg, op de uitlopers van de Veluwe vind je hotel De Wageningsche Berg, met een schitterend uitzicht over de rijn vallei.

 

 

Hotel de Wageningsche Berg

Hotel de Wageningsche Berg


Uitzicht over de Rijn vallei vanaf de Wageningse Berg

Uitzicht over de Rijn vallei

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Kunst & Cultuur in Wageningen

In Wageningen ontdek je een arsenaal aan indrukwekkende musea, beeldengalerijen en culturele activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld Het Depot, museum de Casteelse Poort of Galerie Wit. Ook worden er regelmatig culturele cursussen en workshops beeldhouwen in Wageningen gegeven. De meeste kunstwerken staan in het historische centrum en op de terreinen van Wageningen Universiteit (WUR). Er is ook een Kunstroute, deze wandelroute neemt je mee langs de beelden die op de Campus De Born staan en is 3 km lang.

wageningen-beeldengalerij-het-depot-8

Beeldengalerij Het Depot

Het Depot is een particuliere beeldengalerij waar je meer dan 200 beeldhouwwerken vindt. Beelden van menselijke torso’s. In De Beeldengalerij vind je een permanente tentoonstelling over hedendaagse beeldhouwkunst van Nederlandse kunstenaars.

Beeldenkunstenares Eja Siepman van den Berg vertelt in een interview

kunst is ten diepste gerelateerd aan vergankelijkheid

De tentoonstelling bij Het Depot is gratis toegankelijk. Leuk om te weten is dat de beelden aangeraakt mogen worden waardoor je echt in contact staat met de kunst.

Beeldengalerij Het Depot

Beeldengalerij Het Depot

Na het bezoeken van de beeldhouwwerken kun je op het terras of binnen genieten van een kopje koffie en een lunch om daarna de botanische tuin te ontdekken. In dit arboretum, ofwel bomentuin, ontdek je een enorme verzameling van bomen en struiken die aangelegd zijn door Universiteit Wageningen. Geniet van de foto’s van Het Depot en het arboretum.

wageningen-beeldengalerij-het-depot-1

wageningen-beeldengalerij-het-depot-2

wageningen-beeldengalerij-het-depot-10

wageningen-beeldengalerij-het-depot-3

wageningen-beeldengalerij-het-depot-4

wageningen-beeldengalerij-het-depot-5

wageningen-beeldengalerij-het-depot-6

wageningen-beeldengalerij-het-depot-7

wageningen-beeldengalerij-het-depot-9

wageningen-beeldengalerij-het-depot-11

wageningen-beeldengalerij-het-depot-12

wageningen-beeldengalerij-het-depot-13

wageningen-beeldengalerij-het-depot-15

Arboretum De Dreijen

Rondwandelen door de Dreijen is een heerlijke belevenis. Ontdek prachtige bomen in dit arboretum, bloemen en een grote vijver waar de kikkers elkaar proberen te overstemmen met hun gekwaak. De tuin is al 115 jaar oud en heeft de Tweede Wereldoorlog en zijn bombardementen doorstaan, maar niet zonder schade. Gelukkig is nu veel hersteld.

Weelderige natuur in  het arboretum De Dreijen

Weelderige natuur in het arboretum De Dreijen

Bijenkast

Bijenkast

Lunch op het terras bij  Linnaeus in Het Depot

Lunch op het terras bij Linnaeus

Geniet van een lunch in restaurant Linnaeus in Het Depot in Wageningen

Geniet van een lunch in restaurant Linnaeus

Beeldengalerij Het Depot

Arboretumlaan 4
6703 BD Wageningen
Telefoon: +31317467720
E-mail: beeldengalerij@hetdepot.nl
URL: http://www.hetdepot.nl/

Het Depot is donderdag t/m zondag open van 11:00 – 17:00 uur

 

 

Knotwilg in de overstroomde uiterwaarden

Knotwilg in de overstroomde uiterwaarden

Winkelen in Wageningen

Wageningen kent een gezellige stadscentrum, de Hoogstraat, waar een grote keuze aan winkels is. Zowel ketens als lokale specialiteitenwinkels.

Wanneer is er Markt in Wageningen?

Elke donderdagochtend en de hele zaterdag is er een markt in Wageningen. Op het marktplein, rondom de Johannes de Doperkerk, stallen marktkooplui hun waren uit. Van groente en fruit tot noten, zaden en kleding. Ook specialiteiten vindt je op de warenmarkt Wageningen. Pasteitjes met lamsvlees, of verse eieren uit de regio. Ook de visboer ontbreekt niet voor een portie kibbeling of een verse haring met uitjes. De markt van Wageningen is een genot om te bezoeken. De markt strekt zicht uit over het Raadhuisplein, het Salverdaplein en de Markt. Dit zijn de tijden van de Wageningen Markt:

  • De woensdagmarkt is van 08:30 tot 13:00 uur
  • De zaterdagmarkt is van 0830 tot 17:00 uur

De markt in Wageningen

Het gemeentehuis ligt aan de markt van Wageningen. Op het bordes maken getrouwde stelletjes graag hun “net-getrouwd” foto.

Stadhuis met bordes

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Wageningen

Proef Wageningen

Olympiaplein 1
6707 EN Wageningen
Nederland
URL: http://proefwageningen.nl


Twitter: https://twitter.com/proefwageningen
Facebook: facebook.com/ProefWageningen

wageningen-vvv

 

Neem contact op met VVV Wageningen

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

Zonsondergang in de uiterwaarden bij Wageningen in de winter

Kaart van Wageningen