Bonaire feliciteert olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe

De gouden winst van windsurfer Kiran Badloe tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio leverde de 26-jarige Flevolander deze week een kleine huldiging op door het eiland Bonaire.


Op donderdag 5 augustus ontving Badloe in Scheveningen uit handen van Miles Mercera, directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB) een volledig verzorgde reis naar Bonaire. Badloe, die tussen zijn zevende en tiende jaar op Bonaire woonde, kwam daar op 9-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met windsurfen. Hij kreeg er zijn eerste surflessen en nam in 2003 deel aan zijn allereerste regatta op Bonaire. Badloe heeft aangegeven in de toekomst langdurig te gaan trainen op Bonaire.

Huldigingsceremonie

Tijdens de huldigingsceremonie ter ere van de gouden prestatie van Badloe had TCB directeur Mercera niets dan lof voor de voormalig inwoner van Bonaire. “Deze reis bieden we je aan namens de bevolking van Bonaire. Allereerst als grote blijk van waardering, om je te feliciteren met deze geweldige gouden prestatie en om je terug uit te nodigen naar de plek waar je de allereerste basis voor jouw windsurf carrière hebt gelegd. Daarnaast zijn we allemaal enorm trots op jouw prestaties. Je bent van harte welkom om van onze windsurffaciliteiten gebruik te komen maken voor je trainingen en de ideale omgeving van Bonaire daarvoor volop te benutten. We kunnen ons geen betere ambassadeur voor het windsurfen op Bonaire wensen en een inspiratiebron voor de lokale jeugd”, aldus Mercera.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek Bonaire van top tot teen!

 

“De komende periode wil ik eerst even uitrusten en opladen, om me vervolgens te kunnen gaan richten op mijn training op weg naar de Spelen in Parijs in 2024. Een trainingsplek met constante wind en goede weersomstandigheden is letterlijk goud waard, dus ik wil graag Bonaire als vaste trainingslocatie gaan gebruiken. Daarnaast wil ik me gaan inzetten om een internationale, professionele windsurf wedstrijd naar Bonaire te halen”, aldus Olympisch kampioen Badloe.

 

 

Namens de lokale surfgemeenschap liet ook Constantino “Patun” Saragoza, de Bonairiaanse windsurfkampioen en deelnemer aan de Olympisch Spelen in Barcelona (’92) en Atlanta (’96), van zich horen met een persoonlijke videoboodschap voor Badloe. Hij bracht de kersverse winnaar van het windsurf-goud met grote trots zijn felicitaties over.

 

 

 

 

 

Comments are closed.