Kijken met je handen in Escher in Het Paleis

Ter ere van The Hague Fashionweek organiseert Escher in Het Paleis een tentoonstelling met aanraakbare mode van de Nederlands-Curaçaose ontwerper Michelangelo Winklaar. Geïnspireerd door zijn slechtziende moeder ontwikkelt Winklaar een experimentele expositie waarbij hij blinden en slechtzienden een modecollectie laat ervaren door middel van tast.

Waar een modecollectie in een museum normaliter vooral niet aangeraakt mag worden, nodigt Winklaar het publiek uit hun tastzin te gebruiken.

Vrouwelijke vormen

Kenmerkend voor het werk van Winklaar zijn de vrouwelijke vormen, textuur en het gebruik van ambacht en handwerk. Ook duurzaamheid is belangrijk voor hem: zo gebruikt hij graag materiaal dat gezien wordt als restmateriaal uit de textielindustrie. Winklaar laat zich voor deze tentoonstelling inspireren door M.C. Escher en Paleis Lange Voorhout, waarin het museum zich bevindt.

 

 

De tentoonstelling sluit aan bij de missie van Escher in Het Paleis in De Haag om actief inclusief te zijn voor doelgroepen die wellicht minder geneigd zijn een museum te bezoeken. Niet alleen blinde en slechtziende bezoekers zullen van Winklaars collectie kunnen genieten, ook ziende bezoekers krijgen de kans om mode op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

 

Lees ook dit artikel: Tips voor een leuk dagje Den Haag

 

Praktisch

  • Duur tentoonstelling ​:​14 oktober 2021 t/m 9 januari 2022
  • Adres​​​: ​Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag
  • Openingstijden​:​:​di t/m zo 11.00 – 17.00 uur (reserveren via de website)

 

 

 

 

 

Comments are closed.