Prinses Margriet onthult kunstwerk ter ere van 50-jarig Apenheul in Apeldoorn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft gisteren in de binnenstad van Apeldoorn een kunstwerk van Florentijn Hofman onthuld ter ere van het 50-jarig jubileum van Apenheul. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Apenheul.

Het kunstwerk staat symbool voor de verbondenheid van het iconische park met de stad Apeldoorn. Roel Welsing, directeur van Apenheul: ‘Ik ben enorm trots op dit prachtige kunstwerk ter viering van onze verjaardag. Naast alle andere jubileumactiviteiten in de stad is dit een mooie, blijvende herinnering aan ons 50-jarig bestaan.’

Bij de onthulling sprak ook burgemeester Ton Heerts, die in zijn speech zei blij te zijn dat met dit kunstwerk de Apenheul nu voortaan ook in de stad zelf zichtbaar is.

Liefde voor de natuur stimuleren

Het kunstwerk ‘jarig aapje’ is geplaatst in de Marktstraat, onderdeel van de Klimaatstraat. Claudi Groot Koerkamp, directeur van Apeldoorn Marketing: ‘Apeldoorn is een royale, groene stad en dat willen we meer voor het voetlicht brengen. Dit kunstwerk voor de vijftigste verjaardag van een groen, duurzaam park als Apenheul, dat de liefde voor de natuur wil stimuleren, past daar perfect bij.’

 

 

Vereende krachten

Het kunstwerk is een initiatief van ACEC, Apeldoorn Marketing en Gemeente Apeldoorn. De uiteindelijke selectie van dit kunstwerk was in handen van een jury, bestaande uit o.a. inwoners en ondernemers uit de stad. ‘Het programma voor het 50-jarig jubileum van de Apenheul is ontstaan vanuit vereende Apeldoornse krachten. Dit in de volle overtuiging dat Apeldoorn en Apenheul na al die jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn’, aldus Jasper van der Graaf, artistiek leider van ACEC, dat de uitvoering van het project op zich nam.

 

 

Het cortenstalen kunstwerk van internationaal bekende kunstenaar Florentijn Hofman moet zijn herkenbare roestkleur nog krijgen, maar komt er nu al prachtig uit, zo voor de bloementuin in de Markthof.

 

 

 

 

 

Comments are closed.