Apeldoorn

Apeldoorn is een stad aan de rand van de prachtige Veluwe. De stad staat vooral bekend om zijn stadsparken. In Apeldoorn vind u bekende bezienswaardigheden zoals de Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis het Loo.

Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Apenheul

Een van de bezienswaardigheden in Apeldoorn is de Apenheul. Dit park waar u apen vindt, is het ideale uitstapje voor gezinnen. Op sommige plekken in het park lopen de apen zelfs los en geniet u van de doodshoofdaapjes die in takken boven u hoofd klauteren en zelfs op u schouder komen zitten. Geniet van een heerlijke lunch of neem uw eigen picknickmand mee. De apenheul biedt vertier voor jong en oud. Online koopt u uw toegangskaartjes met korting. Boek dus snel uw kaartje en geniet van een heerlijk dagje weg.

Paleis het Loo

Heeft u altijd al willen weten hoe het is om een prins of prinses te zijn? In Paleis het Loo vindt u alle kamers nog in originele staat en ervaart u hoe het leven van ons koningshuis in vroegere tijden was. De adembenemende tuinen, de prachtige stallen en de diverse tentoonstellingen die er regelmatig plaatsvinden zijn een bezoek meer dan waard. Het paleis is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 – 17.00. Een toegangskaartje voor volwassenen kost € 12.50 en kinderen kunnen al voor € 4.00 het paleis bezoeken.

Koninging Julianatoren

Een van de leukste pretparken vindt u in Apeldoorn. Koningin Julianatoren biedt een dag vol vertier voor jong en oud. Dit familiepretpark heeft meer dan 60 te gekke attracties en kun je van eind maart tot eind oktober bezoeken. In het park kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner in een van de vele restaurants die er in het park te vinden zijn. Uw toegangskaarten voor dit park koopt u online online, zodat u niet in de rij voor de kassa hoeft te wachten.

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Hotels in Apeldoorn

Apeldoorn heeft diverse hotels waar u kunt overnachten. Het Van der Valk Hotel Apeldoorn is een van deze hotels. Dit luxe hotel heeft prachtig kamers en voor een redelijke prijs heeft u een kamer met uitzicht, stortdouche en bad midden in de hotelkamer. Het Hampshire hotel in Apeldoorn biedt diverse arrangementen tegen mooie prijzen aan. Ideaal voor als u een paar dagen wilt genieten van Apeldoorn. Vriendelijk personeel en goede service zijn een aantal steekwoorden die dit hotel omschrijven.

Nachtleven in Apeldoorn

Het Caterplein is het bekende uitgaansplein van Apeldoorn. Hier vindt u een keur aan bars, cafe’s, nachtclubs en leuke restaurantjes.

Rondleidingen in Apeldoorn

Een rondleiding door Apeldoorn in de vorm van een stadswandeling zorgt ervoor dat u de hele stad kunt ervaren. U ontdekt de mooiste plekjes van de stad die u zonder gids zeker niet had gevonden. Met een professionele gids en wanneer het u het beste uitkomt ontdekt u Apeldoorn.

Eten in Apeldoorn

In Apeldoorn vindt u heel veel restaurants voor elk budget en elke smaak. Zowel in het stadscentrum als daarbuiten kunt u heerlijk genieten. Vlak buiten Apeldoorn in Hoog Soeren vindt u het bekende restaurant de Echoput. Hier kunt u gastronomisch dineren of genieten van een high-tea in de bossen van de Veluwe.

Blijf op de hoogte van Apeldoorn

Blijf op de hoogte van Apeldoorn met onze inspirerende nieuwsbrief vol Apeldoorn tips!

Tips van de VVV van Apeldoorn

Om uw verblijf in Apeldoorn goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Apeldoorn om in de vakantiestemming te komen!

Verkeersbureau van Apeldoorn

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Apeldoorn

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=574 height=400]