Bijna 2.000 fietsers trotseren de Grôte Daikboekel

Bijna 2.000 enthousiaste fietsers stonden vanochtend aan de start van de 10e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Na een lange periode kon er eindelijk weer een toerfietsevenement samen worden gefietst! Er werd deze jubileumeditie gestart vanaf maar liefst 5 startlocaties: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen. Vanaf daar waagden de deelnemers zich aan 50, 80 of 135 km over de Grôte Daikboekel. Na de finish werd er op de vele Westfriese terrassen geproost op het eerste fietsevenement van het jaar.

Vijf Westfriese startlocaties

Vanaf 8.00 uur werd er vanaf de vijf Westfriese startlocaties in verschillende tijdsloten voor de 10e keer gestart aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk. De langste en populairste afstand, bijgenaamd de Grôte Daikboekel, voerde de deelnemers over de 126 km lange Omringdijk, langs onder andere de karakteristieke molens van Rustenburg, het weidse IJsselmeer en het Stoommachine Museum in Medemblik. Deelnemers aan de kortere afstanden, 80 en 50 km, fietsten over een deel van de Omringdijk en maakten kennis met de typisch Westfriese cultuur in het binnen de dijk gelegen gebied.

 

 

Onderweg werden de deelnemers bij de diverse verzorgingsposten in de watten gelegd met heerlijke Westfriese versnaperingen als authentieke Westfriese krentenmik. Het prachtige fietsweer en het feit dat er eindelijk weer samen gefietst mocht worden, zorgden voor vele blije gezichten op de routes: ‘’Geweldig dat het weer kan! Fantastische omstandigheden, perfect georganiseerd en top uitgepijld en verzorgd. Om in het Westfries te blijven: Voor nou en naggeres!’’.

 

 

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is West-Friesland: (On)beperkt sporten. Dit goede doel zet zich in om mensen met een beperking zo laagdrempelig mogelijk kennis te laten maken met sport en bewegen. De deelnemers van de Ronde van de Westfriese Omringdijk hebben voor West-Friesland: (On)beperkt sporten een prachtig bedrag van € 900,- opgehaald. Met deze donatie worden mensen met een beperking in West-Friesland die wel willen sporten, maar voor wie dat niet haalbaar is, gesteund.

 

 

 

 

 

Comments are closed.