Kom eilandhoppen op deze Griekse eilanden

Heb jij de Griekse Minister van Toerisme gespot in Hart van Nederland deze week? Hij was in Nederland omdat de zomer voor de deur staat en Griekenland niet kan wachten om jullie te ontvangen! Momenteel hebben de Griekse eilanden: ‘Corfu, Zakynthos, Kefalonia, Ithaka, Paxi, Lefkada, Samos, Chios, Lesbos, Ikaria en Limnos de kleurcode ‘geel”.

Streep deze zomer deze eilanden van je bucketlist

En wat ons betreft is de beste manier om in de zomer van 2021 zoveel mogelijk eilanden van jouw bucketlist af te strepen en tegelijkertijd de massa te mijden: een vaarvakantie. Stap aan boord, deins over de golven, hop van eiland naar eiland en vergeet niet een passerende schildpad gedag te zwaaien. Welke van deze 5 vaaravonturen kies jij?

Uitzichten op gigantische kliffen en meer

Schildpadden spotten ✔, ✔ Avontuur, ✔ Pittoreske dorpjes en heerlijke stranden ✔, als dit allemaal op jouw lijstje staat voor aankomende zomer dan moet je eilandhoppen tussen de Ionische Eilanden! Je vliegt in nog geen 3 uur van Amsterdam naar Preveza, van waar je met een bus in zo’n 30 minuten op het eerste eiland geraakt: Lefkada.

Duiken in Lefkada

Zwemkleding aan en op naar het Porto Katsiki strand. Hier zwem je in een blauwer dan blauwe zee, met op de achtergrond gigantische witte kliffen. Ook Avontuur ligt op de loer! Zo kun je in Lefkada windsurfen, duiken en paragliden langs de kust. Op naar het volgende eiland. Met 2 uur varen bereik je het groene Kefalonia. Pak hier een roeibootje en vaar naar Melissani Cave, waar het lijkt alsof je over het water zweeft. De volgende dag beklim je de hoogste berg van het eiland ‘Aenos’ met een hoogte van 1.700 meter, waarna je dineert in een van de kleurrijke dorpjes die het eiland rijk is. Tijd voor ontspanning! Met 3 uur varen bereik je Zakynthos, waar jij heel veel plonskeuze hebt. Let tijdens je plons goed op, want wie weet spot jij hier de Caretta Caretta schildpad. ROUTE: Preveza – Lefkada – Kefalonia – Zakynthos

Strand op het eiland Zakynthos

Ga met het hele gezin naar de Dodekanesos

Vlieg in een kleine 3,5 uur naar Kos. Dit is namelijk de perfecte uitvalbasis voor een zeilvakantie met het hele gezin. De afstanden tussen de eilanden zijn kort waardoor zelfs de jongste telgen van het gezin mee kunnen. Eenmaal aangekomen in Kos stap je niet direct de boot op. Je moet namelijk eerst nog een fietstocht maken langs de kust. Tipje: doe dit net voor de zonsondergang en ga vervolgens dineren met zeezicht. De cuisine van Kos staat bekend om de fusion van Griekse, Ottomaanse en Venetiaanse cultuur, kali orexi!

Je zet de volgende dag koers naar Pserimos en Kalymnos. De azuurblauwe zee schittert als een diamant in de zon. Tijd voor de eerste plons! In Kalymnos bezoek je de baai van Vathi, die tussen de rotsen ligt, waarna de reis verder gaat naar Leros. Hier duik je niet de zee in maar de historie in, tijdens een bezoek aan het kasteel van Leros in Panteli. Na een magische zonsondergang vanaf deze heuvel staat je skipper al te wachten om jullie verder te varen het pittoreske Lipsi en kosmopolitische Patmos, om de reis te eindigen in Ikaria en Samos, waar nog veel meer avonturen op jullie wachten. ROUTE: Kos – Pserimos – Kalymnos – Leros – Lipsi – Patmos – Ikaria – Samos

7 dagen boutique cruisen met je geliefde in de Cycladen

Per small ship cruise de Cycladen ontdekken? Goed idee! Vanaf juli 2021 vaart Elixir Cruises met het schip Elysium, met maximaal 50 gasten aan boord, langs de Cycladen. Tijdens deze 7-daagse reis streep jij maar liefst 14 Griekse eilanden van je bucketlist en dat terwijl je aan boord geniet van een spa & wellness en high end Grieks eten. Je start in Piraeus met een welkomstcocktail aan boord en zet koers naar Cape Sounio, waar je op het einde van de klif de tempel van Poseidon vindt. Terwijl de zon tussen de pilaren van tempel ondergaat sluiten jullie de eerste succesvolle dag af.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

De volgende ochtend start je met een massage in de spa, waarna je in de verte al de witte huisjes van Sifnos spot. Na een heerlijke hike op dit eiland volg je een kookles waarna je weer aan boord springt voor het tweede eiland van de dag: Milos. Op dit vulkanische eiland vind je Sarakiniko Beach. Het prachtige blauwe water in combinatie met het witte maanachtige rotslandschap is de perfecte achtergrond voor een Instagram foto. Je denkt: kan het nog mooier? Misschien! Nog romantischer in ieder geval. Op het programma staat namelijk nog de zonsondergang in Oia, Santorini en nog veel meer. ROUTE: Cape Sounio – Sifnos – Milos – Kimolos – Ios – Santorini – en meer

Santorini

Huur een privé jacht met vrienden in de Peleponnesos

Vlieg met vrienden in 3 uur rechtstreeks naar Kalamata, op het schiereiland de Peloponnesos, voor een 7-daagse waterreis op een privé yacht. Eenmaal aangekomen in het olijvenparadijs Kalamata staat Kapitein Dimitris van Sail Your Dream al op jullie te wachten met een prachtig uitgeruste Catamaran. Stap aan boord en ontdek eerst de 4 tweepersoonshutten met airconditiong! Dimitris zet ondertussen koers naar Peroulia Bay. De perfecte plek voor de eerste plons.

Met de snorkeluitrusting van Sail Your Dream maken jullie een duik in het kristalheldere water om het onderwaterleven te ontdekken. Chill met een Grieks biertje op het gouden zandstrand, waarna je de dag eindigt in de Venetiaanse stad Koroni, waar het barst van de pittoreske straatjes en goede restaurants. Strijk neer op een terrasje voor een vers kabeljauwhaasje met citroen. De reis gaat verder en op dag 3 bereik je de kust van Navarino, waar je als je goed oplet een nieuwsgierige schildpad ziet opduiken. Nadat je een kiekje hebt geschoten is het tijd voor een BBQ aan boord. Dit is het goede leven! ROUTE: Kalamata – Peroulia Bay – Zaga Bay – Methoni – Ammoudi bay

 

 

Maak een all inclusive cruise

Ben jij meer het type: the bigger the better? En wil jij overdag optimaal genieten van het Griekse eilandleven en s’ avonds en s’nachts verder varen? Dan is all-inclusive cruisen met Norwegian Cruise Line (NCL) iets voor jou. Per 25 juli vaart NCL in de Griekse wateren. In 7 dagen bezoek jij met Norwegian Jade de eilanden Kreta, Rhodos, Mykonos, Olympia, Corfu en Santorini. In Athene ga jij aan boord van dit schip, met plek voor zo’n 2.400 passagiers.

 

Lees ook dit artikel: Los op Mykonos

 

Je eerste missie: jezelf wegwijzen maken aan boord. Maak een plons in het zwembad of schuif aan bij de show Kinky Boots & Burn the Floor in het theater. Je tuimelt in slaap en bij wakker worden komt Heraklion, Kreta in zicht. Tijd voor een reis door de tijd: een bezoek aan Knossos. Deze ruïnestad is maar liefst 4.000 jaar oud, en komt uit de tijd van de Minoïsche beschaving. Een verfrissend drankje nodig? Ga naar een lokale wijngaard! 68% van alle wijngaarden liggen rondom Heraklion en met maar liefst 18 inheemse druivensoorten is een wijnproeverij zeer aan te raden.

Hytra op de 7e etage

Dineren bij Hytra Athene op de 7e etage

Eenmaal terug aan boord sluit jij de dag voldaan af in het bubbelbad. Je vaart nog door naar o.a. het eeuwenoude Rhodos, het spierwitte Santorini en het trendy Mykonos. De meest diverse eilandhopreis in dit rijtje. ROUTE: Athene – Kreta – Rhodos – Mykonos – Olympia – Corfu – Santorini

 

 

 

 

 

Comments are closed.