Duurzaam bosbeheer in Indonesië krijg boost dankzij investering van Inproba

Inproba, producent en importeur van oriëntaalse producten en smaakmakers, gaat de komende drie jaar investeren in bosherstel in Indonesië. Het bedrijf is de eerste partij die gebruik maakt van de samenwerking tussen FSC Nederland en The Borneo Initiative om bosherstel, herbebossing en behoud van biodiversiteit te vergroten in Indonesië. Dit doen ze door gezamenlijk partijen als Inproba te koppelen aan bosprojecten.

Langere samenwerking

Inproba werkt al langer met FSC samen op het gebied van FSC-gecertificeerd papier en karton en de promotie daarvan. Drie jaar geleden werd besloten om al het binnen het bedrijf gebruikte papier en karton over te zetten naar FSC-gecertificeerd. Om haar positieve impact op klimaat en bosbehoud verder te vergroten, is een nieuw partnerschap tussen Inproba en FSC Nederland gestart binnen het programma ‘Investeer in bos’. In dit programma worden sinds 2019 bedrijven gekoppeld aan bosprojecten, ver weg of dichtbij, met concrete cijfers en verhalen.

 

Lees ook dit artikel: Top 5 duikplekken in Indonesië

 

Sascha Steinfeldt, CSR & Sustainability Consultant bij Inproba geeft aan: “Inproba wilde graag in 2020 gegarandeerd klimaatneutraal, oftewel CO2 neutraal opereren. Door het goede vooronderzoek en de contacten van FSC Nederland met hun zusterorganisatie op Borneo, kregen we de kans om bosherstel, met geverifieerde impact op CO2-opslag en biodiversiteit, te financieren. Hierdoor konden wij de rest CO2 emissie compenseren. Daarmee is Inproba klimaatneutraal op scope 1 & 2, dat was het sluitstuk.”

Jesse Kuijper, oprichter en bestuurslid van The Borneo Initiative zegt: ‘Door de samenwerking met FSC Nederland kunnen we meer marktpartijen zoals Inproba koppelen aan bosprojecten in Indonesië. Het project op Borneo loopt al vijf jaar en de impact-certificaten worden momenteel afgerond. De investering van Inproba wordt ingezet door de bosbeheerder, een FSC- gecertificeerd bosbouwbedrijf dat meer dan 72.000 ha bos in eigen beheer heeft, voor bosherstel en herbebossing.”

 

 

Annerieke Sleurink, Business Developer Payments for Ecosystem Services (PES) bij FSC Nederland, vervolgt: “We zijn heel blij dat we Inproba als eerste bedrijf in contact hebben kunnen brengen met het bosproject in Indonesië en hierin met TBI samen kunnen optrekken. De Indonesische bossen en haar biodiversiteit zijn van onschatbare waarde en staan enorm onder druk, met soorten als neusaap, Maleise beer en nevelpanter. Nieuwe samenwerkingen met bedrijven kunnen de toekomst van bossen en haar diensten veiligstellen. Dit is het startsein voor nog meer mooie samenwerkingen.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.