Maar liefste 4.500 bezoekers voor de Online Fiets & Wandelbeurs

Zeker 4.500 fietsers en wandelaars uit Nederland én Vlaanderen hebben de eerste online editie van de Fiets en Wandelbeurs bezocht. Twee dagen lang waren ze na aankoop van een ticket welkom op een interactief eventplatform met digitale stands, activiteiten en online lezingen en workshops.

Online ervaring

De Online Experience was een alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent, die dit jaar niet konden doorgaan vanwege de beperkende coronamaatregelen. Voor het online event was het concept van de beurs vertaald naar ‘digitaal’. Startpunt voor de online ontdekkingsreis was de digitale beurshal, van waaruit je kon doorklikken naar stands van bestemmingen en reisorganisaties, de lezingzalen en de workshopzaal.

 

 

Bijna 60 presentaties

De lezingzalen trokken veel online publiek. In totaal had het event bijna 60 presentaties in de aanbieding: van pelgrimsreizen naar Rome en Trondheim en wandelroutes in eigen land tot expedities van globetrotters en praktische workshops over ‘de eerste fietsvakantie’. Ook Bert Sitters van Fietsrondje.nl gaf een presentatie over het Fietsrondje Eemsdelta in Groningen.

Online ervaring

Duidelijk was dat zowel exposanten als bezoekers nog aan de online ervaring moesten wennen. “Het online chatten of videobellen met exposanten bijvoorbeeld bleek voor veel bezoekers nog een hoge drempel”, zegt Theo Jorna, directeur van Hicle Events. “Voor velen was dit de eerste online consumentenbeurs, niet iedereen is meteen vertrouwd met alle aangeboden online tools. Ook waren de bezoekers niet ‘zichtbaar’ in de digitale beurshal en de stands. Daardoor miste je de visuele beleving van volle gangpaden en druk bezochte stands. Desondanks bleek uit cijfers over downloads dat veel bezoekers de digitale weg naar de stands hadden gevonden.”

 

 

In 2022 staat er weer een fysieke Fiets en Wandelbeurs op het programma. De data zijn 19 en 20 februari in Flanders Expo en 25 en 26 februari in Jaarbeurs Utrecht.

 

 

 

 

 

Comments are closed.