5 tips om het maximale uit een uur extra daglicht te halen op St. Maarten

Dit weekend gaat de zomertijd in Nederland weer in en dat betekent dat we profiteren van een extra uur daglicht. Iets wat we zeker mogen vieren want hoe meer daglicht, hoe gelukkiger wij als mensen zijn. Het is niet voor niets dat je vrolijker bent op vakantie in een zonovergoten bestemming, want naast een ontspannen gevoel, creëren we meer gelukstofjes door al die extra zonuren.

We borduren graag voort op dit geluksgevoel en delen daarom alvast ter inspiratie een aantal tropische tips om het maximale uit een extra uur zonlicht te halen. Niet in Nederland maar wel in het Nederlands Koninkrijk, waar de zon (bijna) altijd schijnt. Ideaal voor de bucketlist of een toekomstige reis naar The Friendly Island: St. Maarten.

Een duik in het diepe

De adembenemende azuurblauwe zee rondom St. Maarten nodigt uit om kennis te maken met de indrukwekkende onderwaterwereld van het Caribisch gebied. Duikliefhebbers met een brevet zullen hun hart ophalen met maar liefst 55 duikspots rondom het eiland. Zo vind je bij Mullet Bay Beach een gezonken vrachtschip genaamd Gregory op ongeveer 15 meter diepte of duik naar het Britse oorlogsschip HMS Proselyte, dat dicht in de buurt van Philipsburg is gestrand en op slechts 6-14 meter diepte ligt.

 

 

Wel die onderwaterwereld ontdekken maar geen brevet? Boek dan tijdens een toekomstige reis een tour onderwaterwandelen met Sea Trek en ontdek al wandelend met een luchtdichte helm op alle pracht en praal van Little Bay. Onderwater vergeet je gegarandeerd de tijd, dat extra uurtje licht komt dus goed van pas!

Eilandhoppen in het oost Caribisch gebied

St. Maarten is de perfecte uitvalsbasis om omliggende eilanden in het Caribische zeegebied te verkennen. Het eiland zelf kent geen zomertijd, de zon schijnt er immers al genoeg! Een uur zonlicht zal dan ook niet moeilijk te vinden zijn. Spendeer dit uur bijvoorbeeld om het beeldschone Anguilla te bezoeken. Dit eiland bevindt zich op ongeveer tien kilometer van St. Maarten vandaan en is in twintig minuten per boot te bereiken. Gebruik hiervoor de ferry die vanuit Marigot, de hoofdstad van het Franse deel van het eiland, vertrekt of kies voor een privéboot of charter nabij Princess Juliana International Airport aan de Nederlandse kant. Anguilla staat bekend om haar prachtige tropische standen die de ideale uitvalbasis zijn voor ultieme ontspanning. Daarnaast vind je hier enorme rivierkreeften, die volgens locals lekkerder zijn dan reguliere kreeft. Probeer deze specialiteit zelf bij één van Anguilla’s velen strandtenten.

Ontdek de steilste zipline ter wereld

Thrill seekers en waaghalzen kunnen het allerbest terecht bij Rainforest Adventures. Hier bevindt zich namelijk ’s werelds steilste en snelste tokkelbaan. Deze attractie, de Flying Dutchman genaamd, begint bij een van de hoogste punten in St. Maarten. Een adrenaline boost is gegarandeerd, want de snelheid die je al ‘ziplinened’ bereikt, loopt op tot zo’n 90 kilometer per uur. Dat is aardig wat ritjes die gemaakt kunnen worden in een extra uur daglicht. Behalve een prachtig uitzicht en een sneller kloppend hart, biedt Rainforest Adventures ook een eco-vriendelijke dagbesteding. Het park heeft namelijk een minimale ecologische voetafdruk en heeft als doelstelling om de natuurlijke- en culturele omgeving te verbeteren en behouden.

Geniet van traditionele lekkernijen in een ‘Lolo’

St. Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Caraïben. Een uur extra spendeer je dan ook goed in een van de culinaire hotspots van het eiland en dan het liefst op het strand natuurlijk. Een Lolo is een lokale benaming voor een openlucht eetgelegenheid waar veel op de barbecue bereid wordt. Plof neer aan een van de picknicktafels terwijl je de geur van gegrild vlees en verse vis tot je neemt.

 

 

De Lolo’s zijn vaak gelegen aan water waardoor dit de perfecte plek is om aan het einde van de avond te kijken naar de zonsondergang. Aanraders om te proberen zijn onder andere de Guavaberry rum cocktails en de perfect gegrilde kip, ribben of zeevruchten geserveerd met rijst en erwten en lokale johnnycakes.

Spot exotische vogels op het eiland

Een toekomstige reis naar een tropisch paradijs gaat hand in hand met het spotten van exotische diersoorten. Naast de pracht en praal onder water, zijn er op land en in de lucht ook heel wat bijzondere dieren te vinden. Zo zijn er rond de 160 verschillende vogelsoorten te zien op het eiland. Deze zul je niet allemaal in een uur weten te vinden, maar wie op zoek gaat, zal al snel de mooiste exemplaren vinden. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan, maar voor ietwat meer zekerheid zijn er ook diverse vogelspottours met een gids te boeken. De bruine pelikaan is de nationale vogel van St. Maarten en is dan ook voor vele een must-see. Moeilijker te vinden maar wel heel bijzonder zijn de snelle kolibries. Wie in Nederland alvast in de stemming wilt komen, kan proberen de Sint Maartensvogel te spotten. De kleinste vogel van Nederland, ook wel de Goudhaan genoemd, komt in het najaar overwinteren bij ons.

 

 

 

 

 

Comments are closed.