Carnaval op St. Maarten: tropische glitterkostuums en straatparades

Het Caribische carnaval barst op 17 april los op St. Maarten en het eiland staat tot en met 3 mei volledig in het teken van St. Maarten Carnival. Gedurende drie weken zijn er verschillende shows, kleurrijke parades en concerten met nationale en internationale artiesten op het eiland. Bezoekers genieten ook van de verschillende keukens van St. Maarten als de culinaire hoofdstad van de Caribbean.
sint-maarten-carnival-

Tijdens de optochten treden dansers op in tropische glitterkostuums op calypsomuziek, waarbij bezoekers kunnen toekijken en meedansen onder het genot van een hapje en drankje. De ‘Grand Carnival Parade’ door Frontstreet vindt op 1 mei plaats en St. Maarten Carnival wordt groots afgesloten met optochten met praalwagens, dansers en muziek.

 

 

Carnival Village

Elk jaar wordt Festival Village bij Philipsburg special omgebouwd voor St. Maarten Carnival en het dorp vormt het hart van de festiviteiten en themafeesten. Het terrein is even groot als een voetbalveld en wordt omringd door 79 kleine eettentjes met verschillende gerechten uit de keukens van St. Maarten. “Carnaval is het grootste festival op het eiland waar gedurende 3 weken meer dan 6000 mensen op afkomen om van het eten, de muziek en het entertainment te genieten. Carnaval op St. Maarten is vooral anders dan op de rest van de Caribbean vanwege het centraal gelegen festivalterrein dat is opgebouwd voor carnaval genaamd de Festival Village. We nodigen iedereen uit om te komen en te genieten van het beste eten en entertainment van de Caribbean bij de Carnival Village” zegt Rolando Brison – Director of Tourism St. Maarten

 

 

Samensmelting verschillende culturen

Naast de grote optochten zijn er gedurende St. Maarten Carnival ook verschillende feesten en evenementen met bekende artiesten. St. Maarten staat bekend als een eiland met verschillende culturen en deze worden door middel van muziek, dans en eten samengebracht. Zo vindt op 21 april ‘Culture Night’ op de Carnival Village plaats. Tijdens het evenement geven dansgroepen van verschillende culturen zoals uit Guyana, China en India een show. Op 29 april vindt het One Love Reggae concert plaats met onder andere de reggaegroep Morgan Heritage en dancehall artiest Konshens.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.