20 Britse restaurants bekroond met ‘groene’ Michelin Ster

In de meest recente uitgave van de Michelingids staan twintig Britse restaurants die beloond zijn voor hun duurzame manier van werken met de nieuwe Michelin Green Star. De nieuwe categorie geeft aan dat een restaurant eten van de hoogste kwaliteit serveert én ethisch verantwoord en duurzaam werkt.

In Michelin Guide Great Britain & Ireland 2021 staan 185 restaurants met een Michelin-ster, waaronder twee nieuwe trotse bezitters van een derde ster.

Duurzaamheid voorop

Van de restaurants met de nieuw Green Star zijn er 18 in Engeland, 1 in Schotland en 1 in Wales. Ze kregen de bekroning voor hun werk met plaatselijke boeren en vissers, voor het promoten van ingrediënten uit de streek en voor werken zonder plastic en niet-recyclebare materialen (in aangeleverde waren).

Een aantal opvallende namen in de lijst van 20 restaurants:

  • L’Enclume in Cartmel, waar chef Simon Rogan in het hart van het Lake District een proefmenu serveert volgens de farm-to-fork methode.
  • The Black Swan in Oldstead (ten noorden van York), een familie-onderneming die de hoofdzakelijk werkt met ingrediënten van de eigen boerderij.
  • Silo, in Hackney, London, waar gewerkt wordt volgens het zero-waste principe en waar de inrichting volledig is gemaakt met hergebruikte materialen.
  • Where The Light Gets In in Stockport, waar het menu elke dag opnieuw wordt bepaald op basis van wat er die dag is aangeleverd en gefourageerd.
  • Inver, in Starchur, waar je proeft van verse zeevruchten en vlees uit regio aan de oevers van Loch Fyne in het westen van Schotland.
  • Sat Bains in Nottingham, waar men naast de twee normale Michelinsterren die het restaurant al had nu ook trots kan zijn op de Green Star. De inspecteurs van de gids geven hiermee eer aan het menu dat “makes the most of every ingredient used”.

 

 

Nieuwe driesterrenrestaurants

The Michelin Guide Great Britain & Ireland 2021 beoordeelt in totaal zeven zaken met het hoogste aantal behaalbare sterren: 3. De nieuwe aanwinsten zijn:

CORE by Clare Smyth, eten op het allerhoogste niveau midden in Notting Hill, Londen. Op het menu staan vooral gerechten waarbij de beste Britse ingrediënten op creatieve wijze worden gebruikt.

 

 

Hélène Darroze at The Connaught biedt met seizoensproducten bereide menu’s op maat in een intieme en stijlvolle omgeving.

Nieuwe tweesterrenrestaurants

 

De leukste hotspots in Londen in een gratis reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Da Terra, in Bethnal Green, won zijn eerste Michelinster pas in 2020 en gaat nu al een stap verder. Het menu is modern-Europees met invloeden uit Latijns-Amerika, waar de wortels liggen van chefs Rafael Cagali en Paulo Airaudo.

De laatste nieuwkomer tussen de tweesterrenzaken is Restaurant Story in Southwark, waar chef Tom Sellers het verhaal van de Britse keuken vertelt met continue wijzigende seizoens-proefmenu’s.

1 ster en Bib Gourmands

Michelin heeft 17 restaurants bekroond, verdeeld over Groot-Brittannië en Noord-Ierland, met een eerste ster. Het totaal komt hiermee op 158. Het aantal restaurants met een Bib Gourmand, de onderscheiding voor goed betaalbaar eten, steeg met 16 naar een totaal van 126. Tussen de nieuwe eensterrenzaken zitten 2 landgoedhotels Shaun Rankin at Grantley Hall en Latymer at Pennyhill Park. Een andere opvallende locatie is Restaurant Hjem in de schaduw van Hadrian’s Wall in Hexham.

 

 

 

 

 

Comments are closed.