De wereld kleurt groen op St. Patrick’s Day – 17 maart

Morgen staan het Kissing Couple XXXL in Amsterdam en de Irish Pub O’Caseys in Den Haag in het groen ter gelegenheid van St. Patrick’s Day samen met wereldwijde landmarks als Niagara Falls, de Toren van Pisa en Burj Al Arab in Dubai. Hiermee wordt de belangrijkste Ierse feestdag ingeluid op 17 maart.

Dit gebeurt in het teken van de ‘Global Greening’; het evenement waarbij ruim 650 toonaangevende gebouwen en UNESCO Werelderfgoederen ’s avonds groen worden verlicht. Wat begon als een initiatief groeide uit tot een fenomeen en een symbool van samenhorigheid wereldwijd. De objecten gaan vanaf 19.00 uur op groen. Het online event ‘St. Patricksday at home’ is op 17 maart vanaf 20.00 uur live te volgen via Facebook.

Kissing Couple XXXL

De editie van 2021 is het 12-jarige jubileum van het wereldwijde initiatief Global Greening en voor dit jubileum pakt ook Nederland uit. Met het ‘op groen gaan’ van de Irish Pub of the World 2019/2020 O’Caseys is Nederland goed vertegenwoordigd in de Greening van 2021. Ook het Kissing Couple XXXL in Amsterdam en het klompenmuseum in Eelde komen in het groene licht te staan. Nederland staat daarmee in hetzelfde rijtje als een aantal prominentie blikvangers als de Toren van Pisa, het Sydney Opera House, het Empire State Building in New York, Burj Al Arab in Dubai, Victoria Falls in Zambia en de Niagara Falls in Canada.

 

 

Saint Patrick

Global Greening is een initiatief van Ierland Toerisme. Saint Patrick is de beschermheilige van Ierland. Op zijn sterfdag, St. Patrick’s Day, lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. De feestelijkheden op 17 maart waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Vandaag de dag wordt St. Patrick’s Day in meer landen gevierd dan enig andere nationale feestdag. In Dublin en de rest van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen.

 

 

Online Event – viering St. Patricks Day:
St Patrick’s Day at Home
17 maart 2021
20.00 uur

Het evenement is 100% virtueel en zorgt voor anderhalf gegarandeerd vermaak. De kans om direct bij de online viering van St. Patrick’s in Ierland aanwezig te zijn!

 

 

 

 

 

Comments are closed.