Wizz Air vliegt binnenkort naar Sarajevo

Wizz Air opent op 21 mei 2021 de route Brussels South Charleroi – Sarajevo. Twee dagen later stijgt vanuit Eindhoven het eerste WIZZ-toestel op met bestemming de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina. In Sarajevo, dat de 41ste Wizz Air-basis wordt, zal één Airbus A320 gestationeerd zijn.

Tickets voor de nieuwe verbinding vanuit Charleroi worden nu al aangeboden vanaf 19,99 EUR** via wizzair.com of de mobiele app. Een enkele reis naar Sarajevo vanuit Eindhoven is verkrijgbaar vanaf 29,99 EUR.

De geschiedenis van Wizz Air in Bosnië-Herzegovina gaat terug tot mei 2013, toen de eerste vlucht van Tuzla naar Malmö vertrok. Tuzla was de eerste WIZZ-basis in Bosnië-Herzegovina. Sarajevo is de tweede. De lagekostenmaatschappij is marktleider in Bosnië-Herzegovina. Ze heeft de voorbije 8 jaar bijna 3 miljoen passagiers van en naar het Balkanland vervoerd en gaat haar activiteiten binnenkort uitbreiden met 50%.

 

 

De Bosnische hoofdstad zal heel wat beter bereikbaar zijn vanuit West- en Noord-Europa, want naast Eindhoven en Brussels South Charleroi zal Wizz Air met de nagelnieuwe Airbus A320 vanuit Sarajevo nog naar zeven andere bestemmingen vliegen: Kopenhagen, Dortmund, Göteborg, Londen-Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) en Parijs-Beauvais. Verwacht wordt dat deze nieuwe verbindingen een flinke boost zullen geven aan de lokale economie.

 

 

Vanuit Eindhoven telt WIZZ 26 bestemmingen: Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Rzeszów, Riga, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw. Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air vluchten aan naar 15 bestemmingen: Bacău, Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sarajevo, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Varna, Warschau en Wenen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.