Ervaar de nieuwe culturele fiets- en wandelroute in Eijsden-Margraten

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg lanceert gemeente Eijsden-Margraten de nieuwe fiets- en wandelroute: ‘Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten’.

Stap in de inspirerende wereld van kunst in de openbare ruimte

“Deelnemers aan de route worden verrast door de vele kunstwerken. Het zijn kunstwerken met een boodschap, die sámen het verhaal van onze regio vertellen.” aldus wethouder Jacobs, o.a. verantwoordelijk voor Kunst & Cultuur.

 

 

Maak tijdens de route kennis met lokale tradities zoals de schutterij en de traditionele dans, de ‘Cramignon’. Bewonder klassieke sculpturen van gerenommeerde kunstenaars en moderne muurschilderingen van jong talent. Sta stil bij het oorlogsverleden en rust uit op de kronkelige weg naar de vrijheid. De route voert door authentieke dorpskernen die op zichzelf al een lust voor het oog zijn. Hiertussen ligt het groene Heuvelland.

 

 

Onthulling Via Naturae

Met de lancering van de route wordt bovendien een nieuw kunstwerk onthult: de ‘Via Naturae’. Deze muurschildering op het viaduct onder de A2 ter hoogte van Kasteel Rijckholt betreft een project van ‘De Verfraaiers’ binnen het programma Kunst & Cultuur van de gemeente. Het thema is bewustwording en duurzaamheid. In een wereld vol zwerfafval blijft het streven naar een oase van rust en natuur. Dit werk symboliseert het uitzicht op een schone, groene toekomst. Maak kennis met de Via Naturae via de vlog.

Fietsroute

Ontdek de landelijke omgeving vol kunst en cultuur tijdens de fietsroute van bijna 50 kilometer. De route is via Sint Geertruid af te korten. De fietsroute is vanaf nu te raadplegen op de site www.visitzuidlimburg.nl/fietsroutelangskunstencultuur en als folder verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis in Eijsden-Margraten en bij de Visit Zuid-Limburg locaties in Eijsden-Margraten, Gulpen, Heerlen, Maastricht, Sittard, Vaals en Valkenburg. Aanvullend is er een culturele wandelroute door het idyllische Eijsden beschikbaar.

 

 

 

 

 

Comments are closed.