Dit zijn de groene initiatieven in de Franse Alpen

Als we zometeen weer mogen, laten we het dan zo duurzaam mogelijk doen – vakantie vieren. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor het thema. Non profit organisatie Montagne Verte werkt aan een duurzame Morzine Vallei. Een aantal voorbeelden.

Een nieuwe treinverbinding

Montagne Verte lobbyt voor een nieuwe treinverbinding zodat je binnenkort via Lille naar Cluses (op 28km van Morzine) kunt reizen. Makkelijker dan de huidige verbinding via Parijs. Van de totale CO2 voetafdruk tijdens de wintersportvakantie in Morzine is 75% CO2 uitstoot afkomstig van de reis per vliegtuig. Door te reizen per trein boek je een winst van 90% uitstoot.

 

 

En dan zijn er de Green Pages. Hier vind je niet alleen allerlei tips voor fijne lokale producten, maar ook voor duurzaam skimateriaal, groene energie en – schoonmaakmiddelen.

 

 

Een derde pijler van Montagne Verte is educatie. Door groene festivals zoals het fix-it festival met Burton, zero-plastic kookworkshops en climb it for climat acties leer je op een ludieke manier over de lokale natuur en circulaire economie.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Morzine zet zich in om natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand te laten gaan. Samen met de nationale Franse boswachterij zette het dorp een bosproject en plantten ze inheemse bomen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van zonnepanelen in het gebied.

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Het dorp ligt in het skigebied Portes du Soleil in de Franse Alpen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.