Kamperen op groene campings aan de rand van bekende Franse steden

Wie denkt dat campings vrijwel altijd weg van de bewoonde wereld liggen, heeft het mis. Het campingmerk Indigo heeft twee mooie stadscampings, waar men kan genieten van de rust op de camping maar ook van het bruisende stadsleven om de hoek.

camping-indigo-paris

Deze campings zijn te vinden in de steden Parijs en Straatsburg. Camping Paris Bois de Boulogne ligt in het XVIe arrondissement aan de Seine, pal naast het Bois de Boulogne. Camping Indigo Strasbourg ligt in de wijk Montagne Verte op 3 kilometer van het historische centrum van Straatsburg. Beide campings zijn het hele jaar door geopend en afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Ideaal voor een stedentrip of tussenstop op weg naar de vakantiebestemming. Nadere info via www.camping-indigo.com/nl

 

 

Parijs

Camping Indigo Paris is een 4-sterren camping gelegen aan de Seine, een ideale locatie om na een vermoeiende dag in Parijs weer even bij te komen. Als de kinderen nog energie over hebben, kunnen zij zich volledig uitleven in het vernieuwde speelterrein op de camping. Het heeft ruim 400 kampeerplaatsen en 75 huuraccommodaties, waaronder ‘roulottes’, houten woonwagens die volledig zijn uitgerust met alle moderne faciliteiten. Kies voor een cottage voor 5 á 6 personen of een volledig ingerichte Toile & Bois canvastent op een houten vlonder. De campingshuttlebus rijdt tussen de camping en metro ‘Porte de Maillot’ waar men met lijn 1 direct naar de binnenstad vervoerd wordt.

Naast alle attracties van Parijs kunnen natuurliefhebbers in het centrum hun hart ophalen door een wandeling te maken in de verschillende parken en tuinen. Omdat hotelprijzen in de Franse hoofdstad niet mals zijn, kan het zeker voor een gezin aanmerkelijk in de portemonnee schelen wanneer men hier verblijft.

 

 

Straatsburg

Op nog geen 3 km van het stadscentrum ligt camping Indigo Strasbourg, dat over 106 staanplaatsen en 75 huuraccommodaties beschikt, waaronder chalets, houten woonwagens, stacaravans en Toile & Bois tenten. Er zijn verschillende faciliteiten voor jong en oud waaronder een verwarmd zwembad, tafeltennistafels, jeu de boule en verschillende wandel- en fietsroutes. Om het centrum te bereiken, kan men gebruik maken van het openbaar vervoer of de fiets. Het historisch centrum Grande Île staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO met onder meer de pittoreske wijk La Petite France. Deze wijk staat bekend om haar vele vakwerkhuizen, de 142 meter hoge kathedraal dat een mooi uitzicht over de stad biedt en het indrukwekkende monumentale hotel-restaurant Maison Kammerzell. Ook de Europese wijk is absoluut de moeite waard tijdens een stedentrip.

 indigo-strasbourg

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.