Bonaire heeft code geel en Nederlanders zijn weer welkom

Het reisadvies van Bonaire is aangepast naar code geel. Nederlandse toeristen zijn weer van harte welkom op het eiland. Reizen naar Caribisch Nederland is deze winter toegestaan, met code geel als voorwaarde. Bonaire had sinds 22 september code oranje, maar het reisadvies is per 4 november aangepast naar code geel. Het virus is weer onder controle op het eiland. Momenteel is er bij de bijna 21.000 inwoners slechts één besmetting bekend.

Geweldig nieuws

“Het is geweldig nieuws dat Bonaire weer code geel heeft gekregen. Zeker nu voor Nederlanders geldt dat reizen binnen ons Koninkrijk is toegestaan deze winter. Zo kan men ook in deze donkere maanden genieten van zonnig en authentiek Bonaire”, vertelt Marjolein Oleana, Business Manager Tourism Corporation Bonaire. “Ik ben natuurlijk ook heel blij dat we het virus op het eiland goed onder controle hebben. We zullen de coronamaatregelen strikt blijven naleven en handhaven.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek Bonaire van top tot teen!

 

We hebben immers zelf gezien dat dit loont.” Bonaire is op 22 september naar code oranje gegaan met oog op de veiligheid en gezondheid van de inwoners en de gasten. Code geel is niet alleen goed nieuws voor de reizigers, maar ook voor de inwoners en lokale economie met oog op het toeristische winterseizoen.

Coronamaatregelen

Op Bonaire gelden dezelfde basisregels als in Nederland: houdt 1,5 meter afstand, pas handhygiëne toe en draag een mondkapje indien de 1.5 meter afstand in een dichte ruimte niet haalbaar is. Inwoners met klachten wordt gevraagd om zich te laten testen en zichzelf te isoleren in geval van een positieve test tot 24 uur na de laatste symptomen. De hotels en horeca op het eiland zijn net als scholen gewoon geopend en volgen de basisregels en protocollen.

Code geel

Voor reizigers die vanuit Nederland naar Bonaire komen is het verplicht om zich maximaal 72 uur voor vertrek te laten testen en bij aankomst een negatief testresultaat en een gezondheidsverklaring te tonen. Zonder een testresultaat is 14 dagen quarantaine – op eigen kosten- verplicht. Code geel betekent dat reizigers na terugkomst in Nederland niet in quarantaine hoeven.

 

 

Over Bonaire

Bonaire is een eiland gelegen in het Caribisch gebied en een bijzondere gemeente van Nederland. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege de rust en de prachtige natuur zowel boven- als onder water. Bonaire heeft een rijke geschiedenis op het gebied van natuurbescherming.

 

Kijk hier of je een PCR test nodig hebt voor Bonaire

Door het opgeven van je e-mailadres zal onze collega Eva je binnen 5 minuten een e-mail sturen met meer informatie over de PCR of anti-geen test, die nog verplicht kan zijn is als je naar Bonaire wilt reizen.

 

In de e-mail vind je ook terug wat de kosten zijn van een test voor Bonaire. Ook geeft Eva jou het meest actuele reisadvies door van de Nederlandse Overheid en wat je moet doen als je al (gedeeltelijk) gevaccineerd bent.

 

 

Het eiland streeft altijd naar het vinden van de juiste balans tussen milieubescherming en groei, met behoud van de natuur en cultuur. Het water rondom Bonaire is beschermd natuurgebied en een paradijs voor duikers, snorkelaars en overige watersporters.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.