Vier Wereld Paella Dag online mee op 20-09-2020

Van een gastronomische week in meer dan 60 restaurants tot een internationaal paella-toernooi dat vanuit het stadion van Valencia C.F. wordt uitgezonden. Zo wordt de werelddag van de meest universele gastronomische specialiteit van Valencia gevierd met een compleet programma van online en live activiteiten waar alle normen van social distancing worden gehanteerd om de paella naar alle hoeken van Valencia, Spanje en de wereld te brengen.

20 september 2020

De paella, het meest universele gerecht van Valencia, viert aanstaande 20 september zijn werelddag met een reeks activiteiten wereldwijd. Slechts één dag per jaar zijn de Valencianen geen strikte rechters meer in het beoordelen van authentieke paella’s en nodigen zij iedereen uit om dit gerecht te bereiden en zich te rondom een rijstgerecht te verzamelen, want paella is zowel verbinden als delen van goede momenten rondom een tafel.

 

Lees ook dit artikel: Dit wist je nog niet over Paella

 

Het activiteitenprogramma ter gelegenheid van de World Paella Day omvat een speciale editie van de Paella Week – van 17 t/m 27 september – en de World Paella Cup, een internationaal kampioenschap dat internationale chefs van dit universele gerecht zal samenbrengen op de centrale dag van de vieringen, zondag 20 september.

 

 

Paella Week

Het centrale evenement van het World Paella Day-activiteitenprogramma is de speciale editie van een Restaurant Week gericht op de verschillende versies van paella’s en deze zal plaatsvinden van 17 t/m 27 september. Hieraan zullen meer dan 60 restaurants in de regio Valencia deelnemen en vanaf vandaag kan gereserveerd kan worden via www.worldpaelladay.org om te genieten van de speciale voorstellen voor deze wedstrijd.

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

Men kan genieten van menu’s bestaande uit een voorgerecht, een speciaal paella-gerecht en een toetje voor 25 euro; in meer dan 60 restaurants in de stad, provincie en andere plaatsen in de autonome regio Valencia.

World Paella Cup: een gastronomisch toernooi in Mestalla

Daarnaast nemen acht chefs, vier mannen en vier vrouwen uit Italië, Frankrijk, Roemenië, Australië, Japan, China, de Verenigde Staten en Spanje deel aan de World Paella Cup; een internationaal toernooi geïnspireerd op het formaat van wereldwijde sportwedstrijden. Deze chefs zullen hier laten zien wie de beste paella maakt en dit zal op 20 september online vanuit Mestalla worden uitgezonden.

De Australische chef-kok Leno Lattarulo, de Franse Nathalie Bertheu, de Japanner Kawaguchi Yuki, Natalie Curie uit de Verenigde Staten, de Mexicaan Manuel Juliá, chef-kok Anne Marie uit Roemenië, de Italiaan Mateus Coelho en de Spaanse Chabe Soler zullen het tegen elkaar opnemen in dit online kampioenschap dat de sensatie van een sportevenement zal combineren met culinaire kunst en de meest verbazingwekkende ingrediënten, waarin zij tegenover elkaar geplaatst worden in een serie online wedstrijden van vijf minuten, vol van passie voor sport en gastronomie.
De sessies worden uitgezonden vanuit het Mestalla stadion van Valéncia C.F. en zullen beschikbaar zijn op de officiële website van World Paella Day voor alle doelgroepen om de meest kosmopolitische versies van dit traditionele gerecht te ontdekken.

Participatie in meer dan 20 landen

Ten slotte en met de steun van de internationale kantoren van Turespaña, zullen meer dan 20 steden, van Abu Dhabi naar Helsinki, New York naar Tokio, Wenen naar Mumbai langs Mexico, Rome of Toronto, gastheer zijn van verschillende activiteiten betreffende De Wereld Paella Dag, zoals online masterclasses en openbare proeverijen van dit gerecht, bereid door wereldberoemde chef-koks.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.