Zo vraag je een PCR test aan

Wist je dat steeds meer vakantiebestemmingen een verklaring vragen dat je geen corona hebt? Met een PCR test verklaar je dat je geen corona hebt als je op reis gaat. Deze test is belangrijk om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

De PCR test kijkt of het COVI-19 virus in je lichaam aanwezig op het moment van testen. De test wordt uitgevoerd met een wattenstaafje waarmee wat slijm uit je neus en daarna uit je keel wordt gehaald. Deze “swab” wordt door het laboratorium getest op de aanwezigheid van het coronavirus.

Zo vraag je een PCR test aan

Een PCR test aanvragen doe je online. Je controleert op de site of jouw vakantiebestemming een negatieve PCR test vereist. Vervolgens vul je een formulier in en kies je de locatie die het makkelijkste voor jou te bereiken is. Elke locatie heeft zijn eigen openingstijden dus zo kun je jouw afspraak het beste laten aansluiten bij jouw beschikbaarheid en werktijden. Let goed op dat je rekening houdt met de verzendtijd van het certificaat dat je krijgt. Elke bestemming heeft zijn eigen voorwaarden voor de maximale ouderdom van de test-uitslag. Zo hanteert Curaçao bijvoorbeeld de regel dat deze maximaal 72 uur oud mag zijn om risico’s te verkleinen. Die 72 uur is de totale tijd tot aankomst op het eiland. Tel daarbij je vluchttijd en de tijd tussen testen en ontvangst van het certificaat op en je weet wanneer je jouw SARS-CoV-2 virus test moet laten uitvoeren. Onze tip is om 2-3 dagen voor vertrek aan te houden voor jouw test.

Non-Covid-19 verklaring

Na het testen op de locatie ontvang je op de dag voor je gaat reizen de Non-Covid-19 verklaring via e-mail in je mailbox. Zo heb je deze precies op tijd om te tonen tijdens het inchecken voor je vlucht.

 

 

Mocht jouw testuitslag positief zijn dan krijg je geen non-COVID-19 verklaring en moet je contact opnemen met je GGD voor een corona test. Je kunt dan dus ook niet op vakantie gaan.

Waar kun je een PCR test laten doen?

Er zijn zeker 20 locaties waar je een PCR test kunt laten uitvoeren. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt die tijd heeft om een test af te laten nemen. Tijdens het online afspraak maken kies je een exact tijdstip waarop jouw test wordt afgenomen. Je kunt ook direct voor meereizende familieleden een afspraak maken. Zorg dus dat je op tijd bent, maar ook niet te vroeg om een eventueel risico van besmetting op de locatie te voorkomen.

Wat kost een corona test?

Voor de PCR test met de non-cvid-19 verklaring betaal je een vast bedrag van €149,95 per persoon. Dit bedrag betaal je online met iDeal of je creditcard aan het einde van het aanvraagproces. Dit bedrag wordt helaas niet door je reisverzekering vergoed.

 

Lees ook dit artikel: We kunnen weer naar Curaçao

 

Meer maatregelen

Naast de PCR verklaring kan het ook zijn dat jouw vakantiebestemming aanvullende zaken vraagt zoals een Passenger Locator Form (PLF). Op dit formulier, dat ook vaak in het vliegtuig wordt uitgedeeld vul je voor elke reiziger uit jouw reisgezelschap in wat de contactgegevens zijn en of je wel of niet in contact bent geweest met mensen die besmet zijn met het coronavirus. Zorg dus dat je een pen bij je hebt in je handbagage zodat je dit verplichte formulier kunt invullen. Vaak wordt het formulier weer ingenomen door de cabin crew. Maar soms moet je het formulier zelf inleveren bij een controlepunt na aankomst op de luchthaven. Dit formulier wordt zeer goed bekeken waarna je temperatuur wordt gescand met een speciale camera waarna je jouw bagage van de band mag halen.

Tip: Zoek jouw vakantiebestemming op in de zwarte balk boven aan onze site. Als er voor jouw bestemming een PCR test nodig is, zie je dat direct in beeld verschijnen en kun je alle tips via e-mail ontvangen. Zo heb je alle tijd om de afspraak goed en secuur te plannen

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.