We kunnen weer naar Curaçao

Vanaf 1 juli 2020 ontvangt Curaçao weer reizigers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Canada en China. Deze landen zijn aangewezen als low en medium risicolanden. Het toerisme wordt gecontroleerd opgestart met een maximaal aantal van 10.000 reizigers voor de eerste maand. Eerder werd al bekend dat Nederland per 15 juni het reisadvies terugbrengt van oranje naar geel, waardoor er voor Nederlandse toeristen geen belemmeringen meer zijn om naar Curaçao te reizen.

Economie

Het belang van het toerisme voor de economie van Curaçao is enorm en dus werd de roep voor een opening steeds sterker. Toch kiest Curaçao ervoor om intelligent en gecontroleerd open te gaan met een maximaal aantal reizigers en een COVID-19 PCR-test. Muryad de Bruin, Regional Manager Europa van het Curaçao Tourist Board: ”Curaçao zal direct weer een heel aantrekkelijke bestemming zijn voor Nederlanders. Niet alleen zijn er nauwelijks besmettingen geweest, veel Nederlanders komen ook al jaren naar Curaçao en zien ons eiland als hun tweede thuis. De maatregelen en protocollen die wij hebben ingevoerd zijn vergelijkbaar met die van Nederland, dus de drempel is laag om hierheen te reizen. Met het verplicht stellen van de COVID-19 PCR-test zorgen we duurzaam voor een veilige plek voor onze bevolking en onze bezoekers.”

 

 

Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag van maximaal 72 uur voor vertrek. Het is inmiddels mogelijk om de COVID-19 PCR-test te laten doen op verschillende locaties door heel Nederland. Ook moeten reizigers zich registreren voor een Digital Immigration Card en een Passenger Locator Form invullen waarin ze aan moeten geven of ze de 14 dagen voor vertrek in een gebied met een hoog risico op COVID-19 zijn geweest. Al deze stappen kunnen doorlopen worden op dicardcuracao.com. Er wordt een Dushi Stay-app ontwikkeld om toeristen lokaal op de hoogte te houden en ze bekend te maken met de op Curaçao geldende richtlijnen.

 

 

In nauwe samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Milieu en Natuur, het ministerie van Economische Ontwikkeling, de Curaçao Airport Partners, CHATA, lokale overheidsinstanties en lokale hospitalitypartners heeft het Curaçao Tourist Board verschillende protocollen ontwikkeld, onder de naam ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’ om het toerisme naar het eiland weer veilig op te starten. Paul Pennicook, CEO van het Curaçao Tourist Board: ”Vanaf het moment dat Curaçao gesloten werd, zijn onze partners hard aan het werk gegaan om zich aan te passen aan de veranderde situatie.

De afgelopen periode zijn al veel accommodaties, restaurants en andere toeristische faciliteiten opengegaan voor lokale bezoekers en zo hebben we ervaring opgedaan met de nieuwe normen. Het gaat hier om aanpassingen om bijvoorbeeld afstand te kunnen houden en duidelijke hygiëneregels, vergelijkbaar met de regels in Nederland. Gelukkig gebeurt er in Curaçao heel veel buiten en is het dus makkelijker om extra ruimte te maken.”

Vanwege het zeer lage aantal besmettingen op Curaçao en omdat het virus onder controle is kunnen deze stappen nu genomen worden. Pennicook: ”Door het adequate ingrijpen van de overheid en het correct volgen van de regels die golden tijdens de lock-down en het nieuwe normaal, heeft de bevolking van Curaçao ervoor gezorgd dat we nu deze stappen kunnen nemen. Het is heel belangrijk voor een eiland als Curaçao dat het toerisme weer op gang komt. Met de ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’-protocollen die we de afgelopen maanden ontwikkeld hebben met alle partijen op het eiland, kunnen we zorgen voor een aangenaam verblijf waarbij onze gasten echt kunnen genieten van wat Curaçao te bieden heeft, binnen de nieuwe norm.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.