Wandel de mooiste routes met deze Brabantse wandelkaarten

Wandelen via knooppunten in Noord-Brabant is populair. Met een nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten helpt VisitBrabant Routebureau, beheerder van de knooppuntroutes in Brabant, wandelaars op weg. Op de kaarten staat circa 10.000 kilometer wandelroutenetwerk. Wandelaars stippelen eenvoudig hun route uit via de knooppunten.

Veel wandelaars

Er wordt veel gewandeld in Brabant. In de online routeplanner van VisitBrabant Routebureau worden dit voorjaar dubbel zoveel wandelroutes gepland als in dezelfde periode vorig jaar. Mogelijk speelt COVID-19 daar een rol in. Doordat in Brabant 10.000 kilometer wandelroutenetwerk ligt, is er altijd wel een mooie wandeling dichtbij huis te plannen. Of bijvoorbeeld in een gebied waar het minder druk is.

Onbezorgd wandelen

Met de nieuwe druk van de Brabantse wandelkaarten gaat een wandelaar onbezorgd op pad. De kaarten zijn uiterst actueel. Alle recente wijzigingen in de Brabantse knooppuntroutes zijn erin opgenomen. VisitBrabant Routebureau zorgt ervoor, samen met ruim 400 vrijwilligers, dat de knooppuntbewegwijzering klopt. “Samen garanderen we dat de knooppuntroutes in orde zijn en via de mooiste paden van Brabant lopen”, aldus Fabio Tat, manager van VisitBrabant Routebureau.

 

 

Wandelen via het systeem van knooppunten werkt heel eenvoudig. Een wandelaar stippelt zijn route uit op de wandelkaart en loopt dan van knooppunt naar knooppunt. Langs de routes staan informatiepanelen met een kaart van het wandelroutenetwerk. Het is een ideale manier om de prachtige Brabantse dorpen, steden en gebieden te ontdekken.

 

 

VisitBrabant Routebureau brengt acht wandelkaarten uit. Dankzij de schaal van 1:40.000 zijn alle paden en wegen duidelijk op de kaarten te zien, inclusief onverharde paden en zogenoemde laarzenpaden. De nieuwe wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij diverse Brabantse VVV-kantoren, Toeristische Informatiepunten en zijn online te bestellen via webshop van visitbrabant. De consumentenprijs bedraagt € 5,95 per kaart.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.