Dit zijn de activiteiten in het Mauritshuis Den Haag deze zomervakantie

De zomervakantie is weer begonnen! Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Ook deze zomer is er voor kinderen van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats aan de slag. Combineer het met een lekkere lunch in de Brasserie. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Workshop: Maurits Muis

Maurits Muis woont in het Mauritshuis in Den Haag en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en met je familie gaan jullie zelfstandig (i.v.m. de huidige maatregelen) de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer bekijken. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In onze eigen Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen.

 

Lees ook dit artikel: Een dagje Den Haag met Grietje

 

Open Kunstwerkplaats: Maak je eigen George Stubbs

In het Mauritshuis kan je de tentoonstelling George Stubbs – De man, het paard, de obsessie bezoeken. George Stubbs schilderde paarden als de beste! Laat je inspireren door de portretten die George Stubbs maakte van beroemde paarden en maak daarna zelf een paardenschilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om te worden geportretteerd.

Doorlopende activiteiten

Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.