Zes campings erkend als Savoie Mont Blanc Excellence

De keuze is reuze als je zoekt naar een camping in de Savoie Mont Blanc. Gelegen aan een van de 4 meren? Midden in de bergen? Of vlakbij een dorpje? Wellicht dat de geselecteerde campings met het keurmerk Savoie Mont Blanc Excellence in de smaak vallen. Deze 6 campings worden geprijsd voor hun aanpak op het gebied van multisectoriële ontwikkelingen. Zo hebben deze accommodaties een positieve bijdrage geleverd aan: het gebied, de lokale economie, het milieu en kwaliteitstoerisme.

De kernwaarden

Een speciale accreditatiecommissie beoordeelde eerder enkel bedrijven die lokale producten van hoge kwaliteit produceren, vanaf heden wordt het keurmerk ook uitgereikt aan toeristische bedrijven. Om te voldoen aan het keurmerk Savoie Mont Blanc Excellence zijn er een aantal kernwaarden waaraan een camping moet voldoen.

 

Lees ook dit artikel: Afvallen in de Franse Alpen

 

  • Sociaal en maatschappelijk
  • Dit betreft de tevredenheid van de werknemers.
  • Respect voor de consument
  • Respect voor de klant, communicatie en dialoog met klanten.
  • Respect voor de middelen. Beperking van het energieverbruik, levenscyclusanalyse van producten, circulaire economie, eco-burger gedrag.
  • Eisen en garanties. Respect voor Savoie Mont Blanc-waarden en gecertificeerde kwaliteit.
  • Specifieke knowhow & innovatie. Innovatie maakt deel uit van de doelstellingen, het bedrijf evalueert zijn ontwikkelingscapaciteit, waardeert het lokale erfgoed en de knowhow.
  • Delen. Solidariteit en inzet voor collectieve initiatieven.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Alle 6 campings hadden reeds de labels “Camping Qualité” en “Qualité Tourisme” ontvangen. Ze voldoen aan de kwaliteitseisen op het gebied van: klantvriendelijkheid en professionaliteit, nette en schone campingplek, volledige en correcte informatieverstrekking, respect voor milieu en leefomgeving.

De campings

De campings liggen op verschillende plaatsen in de natuurlijke omgeving van de Savoie Mont Blanc, in de buurt van meren, in de bergen in de buurt van het Vanoise National Park of in dorpen.

– Vieille Eglise in Évian. Gelegen op een idyllische plek op 1 km van het meer van Genève, heeft camping La Vieille Eglise met succes geïnvesteerd in duurzaamheid.

– La Colombière in Neydens. Bekroond met een ecolabel, omdat deze camping al lange tijd begaan is met de ecologische impact op het milieu en de leefomgeving.

– Les Lanchettes in Nancroix. Camping Les Lanchettes*** gelegen in het Nationale natuurpark van de Vanoise. Slechts 17 campings in Frankrijk zijn onderdeel van het netwerk La Via Natura.

– L’Oustalet in Châtel. De camping laat u toe om deel te nemen aan een ‘berg’ van zomeractiviteiten terwijl u verblijft in een betoverend, ontspannend en sportieve omgeving.

 

 

– St Disdille in Thonon. Deze camping ligt aan het meer van Genève, omgeven door het natuurreservaat Dranse, wat een uitstekende uitvalsbasis is voor een vakantie in de natuur.

– L’Eden de la Vanoise in Landry. Camping L’Eden de la Vanoise investeert in groene energie. Nieuwe chalets volgens ISO14001 norm.

Camping de Chanaz

Speciale maatregelen COVID 19

Voor deze zomer is een welkome afweging gemaakt. Mocht het wegens de getroffen maatregelen na het maken van een reservering, toch niet mogelijk zijn om naar de vakantiebestemming af te reizen, is het mogelijk om het verblijf uit te stellen naar volgend jaar zomer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.