Dit zijn de mooiste fotolocaties in Tsjechië

Tsjechië is een heerlijke vakantiebestemming en heeft bovendien ontzettend veel fotogenieke plekken. Van romantische steden, mysterieuze natuur, sprookjesachtige kastelen tot kleurrijke landschappen. Sommige plekken zijn adembenemend, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. De top 5 favoriete bestemmingen van fotografen hebben we op een rijtje gezet.

1. Praag

Ongeacht het seizoen, de sfeer van de Tsjechische hoofdstad betovert elke bezoeker. Prachtige uitzichten over de historische stad heb je vanaf de toren van de St. Nicholaas kathedraal, het Oude Stadhuis en het Petřínpark. Afgezien van het historische centrum vol met smalle steegjes en wereldberoemde bezienswaardigheden zijn er ook moderne locaties waar je schitterende foto’s kunt maken, zoals Vnitroblock, de Žižkov TV-toren en het DOX museum van contemporary art met de bijzondere zeppelin op het dak. De metrostations van Praag en de fascinerende trappen in het Huis van de Zwarte Madonna zijn ook populair bij fotografen. Qua eten wordt de trdelník het vaakst op de foto gezet. Het is niet alleen heel lekker, maar door haar ronde vorm ook erg fotogeniek. Dit heerlijke zoete brood vind je vooral in Praag en in de stad Český Krumlov.

2. Boheems Zwitserland

Eén van de mooiste nationale parken van Tsjechië ligt op slechts twee uur rijden van Praag, aan de Duitse grens. Vol met bergkammen, kloven en rotsen biedt Boheems Zwitserland een aantal geweldige plekken voor perfecte foto’s. De favoriet is het symbool van het park de Pravčická brána, de grootste natuurlijke zandstenen boog van Europa. Andere plekken waar fotografen graag heen gaan is Děčínský Sněžník (723 m), de hoogste berg van het Elbezandsteengebergte en de Edmund kloof met het iconische houten huisje. Het dorp Jetřichovice ligt midden in de natuur van het Nationale Park Boheems Zwitserland en vlakbij vind je een zandstenen bergkam met een geweldig uitzicht.

3. Zuid-Moravië

Een gebied bedekt met wijngaarden, historische steden en traditionele wijnkelders. Dat alles en meer is te vinden in het zuidoostelijke deel van Tsjechië in de pittoreske regio Zuid-Moravië. De sprookjesachtige chateaus Lednice en Valtice zijn absoluut het fotograferen waard. Net als het gebied ertussen met haar sierlijke monumenten. Het Lednice-Valtice cultuurlandschap staat op de Werelderfgoedlijst en is één van de populairste bezienswaardigheden van Tsjechië. Het landschap van Zuid-Moravië bestaat voor een groot deel uit glooiende heuvels met wijnranken. Vooral in de streek Pálava kunnen wijnliefhebbers zich te goed doen aan het proeven van diverse Moravische wijnen.

 

 

Fotogenieke wijnkelders vind je in de dorpen Petrov en Vrbice. De Plže wijnkelders in Petrov zijn witte huisjes met een hemelsblauwe onderkant en sommige zijn beschilderd met een kleurrijk bloemenmotief. Bij het zien van de wijnkelders in Vrbice lijkt het alsof je in het hobbitdorp van de film Lord of the Rings bent belandt. De wijnkelders zijn verstopt in de heuvels en hebben stenen gevels met gotische bogen. Het glooiende landschap van Zuid-Moravië is tevens speciaal om te fotograferen vanwege de kleurrijke velden, die voor een bijzonder lijnenspel zorgen.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

4. Boheemse Woud

Verborgen valleien, dichte bossen, kristalheldere gletsjermeren, hoge hellingen, wilde rivieren en mysterieuze veenmoerassen. In het Boheems Woud in Zuid-Bohemen kunnen landschapsfotografen die van dramatische foto’s houden hun hart ophalen. Het bosrijke gebied op de grens van Duitsland en Tsjechië wordt ook wel “Het groene dak van Europa” genoemd. Je vindt er diverse ruïnes en kastelen, zoals kasteel Kašperk dat uitzicht biedt over het gebergte. Andere aantrekkelijke fotolocaties in het Boheemse Woud zijn de gletsjermeren bij de plaats Železná Ruda en de houten kapel Stožec midden in het bos. Ten oosten van het Boheemse Woud ligt het Lipnomeer waar je de zonsondergang prachtig kunt vastleggen vanaf het boomkroonpad in Lipno.

 

 

5. De rivier de Moldau

De rivier de Moldau hoort bij Tsjechië en kun je zelfs beschouwen als de levensader van het land. De Tsjechische componist Bedřich Smetana maakte zelfs een muziekstuk over deze rivier genaamd “Má Vlast” (Mijn vaderland). De rivier heeft haar bron in het Boheemse Woud en stroomt naar het noorden via Český Krumlov en vervolgens via Praag, waarna de rivier samenvloeit met de Elbe. Op veel plekken langs de rivier kun je prachtige foto’s maken van de slingerende Moldau, zoals in de historische stad Český Krumlov. De pastelkleurige huizen en het prachtige kasteel boven op de heuvel dragen bij aan een sprookjesachtige setting. Een spectaculair panorama op de Moldau is vanaf Vyhlídka Máj, zo’n 50 km ten zuiden van Praag.

Dit uitzichtpunt is gelegen op een hoge rots dat uitzicht biedt op een meander van de rivier die door een diepe kloof stroomt. De plek wordt vergeleken met de bekende Horseshoe Bend in Arizone. Langs de Moldau vind je bovendien diverse fotogenieke kastelen, zoals het verstopte Zvíkov kasteel en het statige kasteel Orlík. Zelfs het punt waar de Moldau eindigt is fotogeniek. Vanaf het chateau in Mělník kun je de samenvloeiing zien van de rivieren de Moldau en de Elbe.

Meer informatie over Tsjechië www.visitczechrepublic.com en zomer.czechtourism.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.