Metropolis is terug met wereldverhalen over corona

Metropolis schakelt opnieuw zijn wereldwijde correspondentennetwerk in om te laten zien hoe iedereen op zijn eigen manier de coronacrisis te lijf gaat. In Israël is hondenbezit dé manier om de lockdown te omzeilen. In Kenia probeert een werkloze comedian met humor uit te leggen wat social distancing betekent.

En in Pakistan maakt een buurtbewoner zelf zeep om gratis in zijn buurt te verspreiden. Vanaf zijn balkon in het Spaanse Utrera, waar hij weken in quarantaine zat, geeft Stef Biemans een inleiding bij deze tiendelige reeks reportages.

Nonnen in Sevilla

De eerste bijdrage aan deze nieuwe reeks is van Stef Biemans zelf, dit keer als correspondent in Spanje. Hij gaat langs bij de nonnen in Sevilla. Als geen ander weten nonnen hoe het is om afgezonderd te leven. Misschien hebben ze nog wel tips voor alle mensen thuis? Normaal bakken de nonnen koekjes om te verkopen, maar sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn ze overgestapt op het maken van mondkapjes. Op deze manier dragen de nonnen in alle stilte hun steentje bij.

Metropolis laat de wereld zien door de ogen van lokale reporters. Zij weten als geen ander wat er speelt tijdens de coronacrisis in hun land. Zit de hele wereld tussen vier muren? En wat doen mensen om de tijd door te komen, elkaar te helpen, en zich voor te bereiden op wat komen gaat? Hoe gaat de wereld lokaal om met deze pandemie? De eerste twee reportages van de tiendelige reeks zijn nu te zien op het YouTube-kanaal van NPO3.

 

 

Stef Biemans (Nijmegen, 1978) is regisseur, presentator en documentairemaker. Tot voor kort woonde hij in Nicaragua, waar hij Aventados, Metrópolis Nicaragua en, voor Villa Achterwerk, Brieven uit Nicaragua maakte. Hierin beantwoordde hij vragen van Nederlandse kinderen over het leven van kinderen in Nicaragua. Hiervoor ontving Stef diverse onderscheidingen en prijzen waaronder de Beeld en Geluid Award en de Cinekid vakjuryprijs. Vanaf 2008 werkte hij mee aan Metropolis, in 2012 interviewde hij voor Stefpacking kinderen over de hele wereld en in 2014 maakte hij Amor met een snor: een programma over de liefde in Latijns-Amerika.

 

 

In 2016 volgde Americanos, een reisserie over migranten die vanuit Midden-Amerika naar de grens van de Verenigde Staten reisden. In 2018 was Stef te zien in de reisserie Over de rug van de Andes. Na zijn vlucht uit Nicaragua, vestigde hij zich met zijn gezin in Spanje en maakte daar Brieven aan Andalusië. 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.