Lekker op de barbecue: vleermuis, rat en spinnen

In Nederland eten we gemiddeld 85 kilo vlees per persoon per jaar. Op het menu staan vooral kip, koe en varken. Maar hoe zit dit in de rest van de wereld? Welke betekenis geven ze daar aan hun lapje vlees? Wat te denken van krokante Cambodjaanse rat, verse Indonesische vleermuizencurry, trouwrituelen met kip of een huwelijk met een koe? De rauwe werkelijkheid van vlees in Metropolis.

Exotische vleesmarkten

De correspondenten van Metropolis onderzoeken deze maand de rauwe werkelijkheid van vlees: ze doen dat op de meest exotische (vlees)markten. Zo stikt het in Cambodja van de alternatieven voor gangbare vleessoorten: spinnen en ratten zijn daar populaire lekkernijen. Ethiopiërs eten hun vlees gewoon rauw, met een lekker heet sausje. En als je in India een stukje koe hebt gegeten in je vorige leven, moet je daar in dit leven voor boeten en trouwen met een koe.

Over trouwen gesproken, ook in Rwanda gaat de liefde door de maag. De ideale bruidegom moet in één keer een hele kip verorberen, tot op het bot. Zijn toekomstige vrouw zoekt de vetste kip uit en maakt deze klaar.

 

 

Speciaal voor liefhebbers met een sterke maag heeft Metropolis de lekkerste lokale recepten verzameld op de website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.