5 manieren om de wereld rond te reizen

Hoe fijn is het als je nu een wereldreis zou kunnen maken? Hoewel ons wordt aangeraden om allemaal zoveel mogelijk binnen te blijven, is inspiratie opdoen natuurlijk nooit verkeerd. Zo heb je straks de leukste ideeën voor een nieuwe reis. Dit zijn 5 manieren om rondom de wereld te reizen.

1. Vaar over de wereldzeeën

Hoewel reizen met de boot de langzaamste vervoerswijze is, is het wel een goede manier om je eens lekker te ontspannen. Sommigen krijgen bij het idee van een bootvakantie een heerlijk romantisch gevoel. Heb je een eigen bootje? Ga varen door Friesland of trek met je zeilboot de zee op. Als zeer ervaren zeiler is zelfs een wereldreis maken niet onmogelijk. Geef je het varen toch liever uit handen? Ook het maken van een cruise valt natuurlijk onder het maken van een reis met een boot. En een cruise boek je naar de mooiste plekken van onze aarde.

 

 

2. Verken moeder aarde met de auto

Een reis maken met de auto is natuurlijk voor heel veel mensen een goede optie. Binnen Europa ga je gemakkelijk met je eigen auto op vakantie. Heb je geen eigen auto? Dan kan je natuurlijk ook een auto huren. Vertrek naar het zuiden en geniet van de warme zon of rij richting het noorden voor een adembenemende natuur in Scandinavië.

3. Trein rondom de wereld

Heb je er wel eens over nagedacht om met de trein een mooie reis te maken? Hoewel het vooral voor verdere bestemmingen even puzzelen is welke treinen je allemaal moet nemen, is een trein een heel ontspannend vervoermiddel. Vaak kom je door prachtige natuurgebieden, wat vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang een indrukwekkend beeld geeft, bijvoorbeeld in het binnenland van Spanje van Barcelona naar Madrid. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat je verkeerd rijdt en kan je tijdens de reis een film kijken op je iPad of een boek lezen.

 

 

4. Vlieg de aardbol over

De meest populaire manier om te reizen is nog steeds het vliegtuig. Uit onderzoek van een online casino is zelfs gebleken dat vliegen de snelste manier is om je eindbestemming te bereiken. Natuurlijk kan je lekker dicht bij huis blijven en binnen 2 uur naar landen zoals Kroatië vliegen, maar een verre reis naar Azië of Australië is ook zeker geen verkeerde optie. En met het snel uitbreidende vliegnetwerk hoef je tegenwoordig steeds minder vaak over te stappen.

5. Virtueel de wereld over

Gebruik Google maps en Google Earth om virtueel de wereld over te reizen, op je eigen computer of iPad. Vooral nu tijdens de periode waarin je gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege het coronavirus is dit een leuke bezigheid voor thuis. Zodra het virus weer uit de wereld is, heb je een berg inspiratie opgedaan om een real life reis te boeken en op reis te gaan.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.