Opening Gouda Cheese Experience en 4 andere kaasbites om van te smullen

Als ze ergens kaas hebben gegeten van kaas en kaashandel, dan is het wel in Gouda. En dus krijgt de op en top kaasstad een heuse Gouda Cheese Experience met alles over het gele goud. Maar, je smult in het historische centrum ook van een High Cheese en ziet traditioneel handjeklap op de kaasmarkt. Het voorjaar in Gouda in vijf kaasbites!

1. Van koe tot kaas in gloednieuwe Gouda Cheese Experience

Dwalen door een goudgeel universum van kaas kan met de Gouda Cheese Experience waar kaasliefhebbers in een megakaas stappen voor een interactieve kaasreis. Met ontdekwanden, een 360-graden film en virtueel melken leer je alles over de geschiedenis, het kaasmaken, de kaashandel en de koe. Uiteraard inclusief een kaasproeverij met echte Goudse kaas. Mascotte Ralfie begeleidt je door het gele gebouw, een animatiefiguur geïnspireerd op Gouwenaar Ralph Toll, initiatiefnemer van de attractie die in 2017 helaas is overleden. Bijzonder: de uitvoering van het creatieve concept is van dezelfde makers als die van de Heineken Experience in Amsterdam. De Gouda Cheese Experience opent maandag 23 maart 2020 haar deuren.

2. Kaasspektakel op de Gouda Kaasmarkt

Handjeklap door kaasboeren uit de polders, het kaaswegen in de monumentale Goudse Waag en vrolijke kaasmeisjes en kaasjongens. Donderdag 2 april barst om 10.00 uur het Goudse kaasmarktseizoen 2020 los. Tot en met 27 augustus wekelijks een historisch kaasspektakel en veel kaas om te proeven en te kopen. Na afloop van de kaasmarkt, om 12.30 uur, zijn er nog meer leuke activiteiten om Gouda te beleven. Met stadswandelingen door de middeleeuwse straatjes, grachtentochten en zelf siroopwafels bakken.

 

 

3. Kaasvaart met platbodem vanaf de Reeuwijkse plassen

Varen naar de GOUDA KAASMARKT kan dit kaasmarktseizoen met een historische platbodem van Reederij de IJsel vanaf vakantiepark Landal de Reeuwijkse plassen. In anderhalf uur doorklief je het natuurgebied van de Reeuwijkse plassen via de Breevaart naar de Blekerssingel in Gouda. Voor een bezoek aan de kaasmarkt, de Cheese Experience en lekker shoppen in de Goudse straatjes.

4. In de kaashemel met een Club Gouda en High Cheese

Leren over kaasmaken en een kijkje op de kaasmarkt is leuk, maar uiteindelijk wil je maar één ding: kaas eten. Ontdek dan Gouda’s nieuwste restaurant Gouds Glas met een Club Gouda, salade met Goudse blauwaderkaas en een Gouda-cheeseburger op het menu. Een andere favoriet is de High Cheese in Museumcafé Gouda met lekkernijen in het thema kaas. Maar, wat drink je bij kaas? Wijn? Bier? Probeer de Bier-wijn-kaas battle van Museumhavencafé ’t IJsselhuis en laat de smaakexplosies met elkaar de strijd aangaan.

 

 

5. Wie o wie maakt de lekkerste kaas van Nederland?

Op 23 april 2020 weten we wie de ‘Oscar onder kaasprijzen’ wint als de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de Gouda Cheese Awards. Dit jaar doen kaasmakers mee in de categorieën Gouda 48+ kaas en Geitenkaas 50+ belegen. Voorafgaand proeven consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek de ingezonden exemplaren. In de grote finale op de Markt bij het stadhuis van Gouda strijden uiteindelijk drie finalisten om de eervolle titel ‘allerlekkerste kaas van 2020’.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.