Ontdek Gouda: duurzaam, ambachtelijk en de plek voor vintage lovers

Tradities, ambachten, vintage design en duurzaam ondernemen. In Gouda weten ze er wel raad mee. Ontdek de Gouda Kaasmarkt, het Gouds Plateel tijdens de Keramiekdagen en ga voor de ultieme aankoop op de antiek- en curiosamarkt Gouds Montmartre. Gecombineerd met duurzaam eten en shoppen bij meer dan 90 Fairtrade ondernemers van Goudse bodem.

gouda

Gouda Kaasmarkt met High Cheese

Een van de meest gegeten kaassoorten in de wereld? De Goudse. Deze zomer onderhandelen boeren weer op de Gouda Kaasmarkt over de prijs van het gele goud met ouderwets handjeklap. Daarna volgt het kaaswegen in de monumentale Goudse Waag. Een mooi, traditioneel schouwspel, maar kaas is er ook om te eten. Ga daarom na de markt naar Museumcafé Gouda voor een High Cheese met kaassoep en kaassandwiches. De kaasmarkt is er iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur, t/m 31 augustus (behalve op Hemelvaartsdag, 25 mei).

 

 

Plateel inspireert Goudse Keramiekdagen

Gouda is de bakermat van het ambachtelijk Gouds plateel, te zien aan de aardewerktopstukken in Museum Gouda. In dat plaatje passen de Goudse Keramiekdagen. Op donderdag 25 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei toont en verkoopt de fine fleur van Europese keramiekkunstenaars de mooiste vazen, schalen en beelden. Inclusief demonstraties duo- en ondersteboven draaien en een expositie in de Burgerhal met de favoriete keramiekwerken van de deelnemers. Het thema dit jaar is Vuur en Vlam, de tijden van 10.00 tot 17.00 uur, op beide dagen.

 

 

Gouds Montmartre voor vintage en brocante lovers

Het mooiste in antiek, curiosa, vintage finds en brocante. Daarvoor hoef je niet naar Parijs te reizen, maar ga je op woensdag naar Gouda voor de zomerse markt Gouds Montmartre. Meer dan 150 kramen vullen de grootste antiek- en curiosamarkt van Nederland met oude boeken, verzamelobjecten, meubels, gekke spullen en tweedehands kleding. De terrassen rondom de markt en het historische karakter van Gouda maken het ‘Parijs’-gevoel af. Op zoek naar de ultieme aankoop kan van 7 juni t/m 13 september 2017, iedere woensdag tussen 09.00 en 16.30 uur.

gouda-nederland

Drie duurzame eet- en shoptips in Fairtrade Gouda

Eerlijk zullen we alles delen. Ook in Gouda, de stad die sinds 2011 een Fairtrade Gemeente is en 93 eerlijke ondernemers telt. Duurzaam eten en drinken? Daarvoor ga je naar vega-hotspot Lunchroom Curcuma, denk: bio-menukaart, een prettig, ecofabulous interieur en fairtrade koffie. Een andere groene aanrader is restaurant De Kleischuur met een zomers terras aan het water. Tot slot: fairtrade shoppen, eten en spelen kan bij Kersvers, een originele conceptstore die de producten van 43 kleine ondernemers van Goudse bodem bundelt. Een blik op alle Goudse fairtrade ondernemers: www.fairtradegemeentegouda.nl

gouda-kaasmarkt

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.