7 fun facts over duurzaam autodelen

Doe jij je best om bewuster en duurzamer te leven? Dan is het ook tijd om je manier van reizen eens onder de loep te nemen. Pak bijvoorbeeld wat vaker een elektrische deelauto. Zowel in Nederland als in het buitenland kun je er gemakkelijk eentje huren. SHARE NOW (voorheen car2go), aanbieder van deelauto’s in Amsterdam en steden als Parijs en Berlijn, deelt 7 fun facts over carsharing.

1. Je betaalt geen hoge parkeerkosten

Met een deelauto betaal je een bedrag per minuut, waar alle kosten bij inbegrepen zitten. Je betaalt dus niet extra voor parkeren (en ook niet voor opladen of een autoverzekering). Zeker nu de parkeertarieven in Amsterdam oplopen tot wel €7,50 per uur, is dit een groot voordeel. Let er overigens wel op dat wanneer je bij een laadpaal parkeert, je de auto ook moet opladen. Op die manier worden laadplekken niet onnodig bezet.

2. Je beperkt je CO2-uitstoot

Steeds meer deelauto’s in Nederland en in het buitenland zijn elektrisch. SHARE NOW heeft in Amsterdam, Parijs, Madrid en Frankfurt een 100 procent elektrische vloot en in 9 steden een deels elektrische vloot. In onze hoofdstad rijd je dus volledig duurzaam, zonder CO2 uit te stoten. Je kunt je Nederlandse account gewoon over de grens gebruiken, dus ook tijdens een stedentrip is het mogelijk om bewuster te reizen.

 

 

3. Iedere deelauto vervangt tot 8 auto’s in de stad

Een deelauto wordt door meerdere mensen gebruikt en uit onderzoek blijkt dat één deelauto tot wel 8 auto’s op straat vervangt. Dit betekent minder verkeer op straat, een lagere parkeerdruk en minder CO2-uitstoot. Win-win!

4. In Amsterdam werden vorig jaar ruim 5 miljoen duurzame kilometers gereden

In 2019 zijn er alleen al in Amsterdam 605.000 ritten met SHARE NOW-auto’s gemaakt. Bij elkaar zijn dit zo’n 5 miljoen emissievrije kilometers! De elektrische smarts worden met name voor korte ritjes gebruikt tijdens de ochtendspits, laat op de avond en in het weekend.

5. Ritjes van en naar de luchthaven

Als je op vakantie of zakenreis gaat en vanaf Schiphol vliegt, moet je er rekening mee houden hoe je op de luchthaven komt. Het openbaar vervoer is niet altijd een optie (denk aan vroege vluchten) en taxi’s zijn duur. Als je in Amsterdam woont, is een ritje met een deelauto een handige optie. De smarts lijken klein, maar er past zelfs een grote koffer achterin! Eenmaal aangekomen zijn er in de WTC-parkeergarage speciale parkeerplaatsen waar je een deelauto van SHARE NOW mag parkeren. Deze dienst vind je ook op verschillende luchthavens in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

6. Het aantal deelauto’s blijft stijgen

Enkele feiten: de hoeveelheid deelauto’s in Nederland is het afgelopen jaar met zo’n 10.000 toegenomen. Het totaal aantal deelauto’s in ons land komt hiermee op 51.149 in 2019. De overheid streeft met de Green Deal Autodelen zelfs naar 100.000 deelauto’s in 2021!

 

 

7. In de buurt oppikken en ergens anders achterlaten

Als je een deelauto van SHARE NOW gebruikt, hoef je geen rekening te houden met vaste verhuurstations. Je kunt de smart fortwo’s overal binnen het werkgebied huren en weer parkeren, 24 uur per dag. Je rijdt er zelfs mee naar Amsterdam-Noord, het winkelcentrum in Amstelveen, Bijenkorf of de IKEA.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.