VanMoof lanceert next-level innovatie en duurzaamheid via augmented reality

VanMoof lanceert een unicum in de fietsenbranche. Haar nieuwe augmented reality-tool laat gebruikers virtueel de nieuwste VanMoof e-bike vlak voor zich plaatsen. Daardoor kan eenieder de high-tech functies verkennen zonder een VanMoof-winkel te hoeven bezoeken of te hoeven wachten tot de fiets thuis wordt afgeleverd. De VanMoof AR-tool is geïntegreerd in haar webwinkel en online advertenties van VanMoof.

Drempel verlagen

Met de augmented reality-tool is het mogelijk om de elektrische fiets heen te lopen en de vele high-tech eigenschappen te verkennen. Via een hyperlink opent de tool op de smartphone. De gebruiker geeft toestemming om eenmalig de camera van de smartphone te gebruiken waarna de fiets als het ware geprojecteerd wordt in de realiteit via het scherm.

 

Lees ook dit artikel: Lees meer VanMoof nieuws

 

De tool is ontworpen om de drempel te verlagen van het kopen van een fiets online. Hoe beter een klant een fiets kan leren kennen – deze levensecht in 3D kan zien, begrijpen hoe alle functies werken – hoe tevredener ze zijn over de aankoop. Win-win.

 

 

VanMoof verkoopt wereldwijd 80% van haar fietsen online en ziet het aantal in rap tempo groeien. Waar de omzet in 2018 nog 10 miljoen was, draaide VanMoof in 2019 al bijna 40 miljoen. Daarnaast verwacht VanMoof dat de AR-tool op een leuke en probleemloze manier zal zorgen voor minder retour gestuurde fietsen en lagere verzendkosten. Taco Carlier, CEO en medeoprichter VanMoof zegt:

“Een van de grootste uitdagingen met online aankopen is het terugsturen. Het is een belasting op het milieu en een pijnpunt in de distributieketen. Als je niet in de buurt van een van de acht VanMoof-winkels woont, maakt de augmented reality-tool het makkelijker de fiets kan kiezen die het beste bij je past.”

Een onderzoek onder Amerikaanse consumenten uit 2016 door Interactions laat zien dat destijds al 77% van de mensen zegt dat ze behoefte hebben om product details zoals kleur en design te vergelijken via een augmented reality tool alvorens een product aan te schaffen. Hetzelfde onderzoek vertelt dat 71% van de mensen verwacht meer te kopen bij een retailer wanneer zij het assortiment via augmented reality kan bekijken en uitproberen.

Volwassen e-commerce

De afgelopen 3 jaar is de online verkoop gestegen tot 80% van de totale bedrijfsomzet. Consumenten voelen zich steeds meer op hun gemak bij het kopen van hoogwaardige, specialistische producten online zoals brillen, auto’s en matrassen. De tool is live met een aantal basisfuncties zoals uitleg bij de batterij, een demo van de Stealth Lock en de Boost Button. Nieuwe functies staan al op de planning.

De augmented reality-ervaring is geïntegreerd in de VanMoof website en in een serie Facebook advertenties die sinds deze week live zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.