Punta Cana Resort & Club’s Corales Golf verwelkomt de PGA Tour 2020

De Dominicaanse Republiek wordt dikwijls het mekka van de golf in de Caraïben genoemd, dankzij de schilderachtige en veeleisende golfparcours in de nabijheid van kliffen aan de kust. Dit jaar werd het land uitgekozen om de volgende etappe van het professionele golfcircuit van de PGA te organiseren, in maart 2020. Het toernooi vindt plaats in de Punta Cana Resort & Club’s Corales Golf Club – een exclusieve en luxueuze locatie met een 18 holes golfterrein ontworpen door de legendarische Tom Fazio.

Deze erkenning kwam niet zomaar tot stand

Reeds vele jaren komen enthousiaste amateurgolfers en professionals naar de Dominicaanse Republiek om er in een weelderig en tropisch decor hun favoriete sport te beoefenen, ook omdat het klimaat er het hele jaar door aangenaam is. Het eiland telt 26 golfbanen, waarvan er 18 erkend zijn door de IAGTO, de Internationale Associatie van Golf Tour Operators. Goed voor een totaal van 350 holes, waarvan 86 met een panoramisch zicht over de oceaan en 39 die die direct aan de kust gelegen zijn.

 

 

De Dominicaanse Republiek wilde al van bij het begin de meest tot de verbeelding sprekende golfterreinen van de Caraïben. Ze ging dus op zoek naar de beste designers ter wereld: diegenen met de grootste fantasieën. Deze ontwerpers bedachten heel ongewone golfbanen, soms zelfs ronduit extravagante. Tegelijk benadrukten ze de unieke aspecten van elke groene ruimte die ze in hun handen kregen, zodat ze van iedere opdracht een spectaculair project maakten. Pete Dye, Jack Nicklaus, Robert Trent Jones Sr., Gary Player, Tom Fazio, Nick Price en Greg Norman, zijn een paar van de bekendste namen die op het verzoek zijn ingegaan.

 

 

De bijna vijfennegentigjarige Pete Dye (29 december 1925 – 9 januari 2020) en zijn belangrijkste medewerker, zijn geliefde echtgenote Alice (19 februari 1927 – 1 februari 2019) werden als ontwerpers enorm geapprecieerd door de liefhebbers van precisiesporten. De Dominicaanse Republiek heeft het aan hen te danken dat Casa de Campo, dé toeristische golfbestemming bij uitstek in Amerika en in de Caraïben, over emblematische parcours beschikt zoals de schitterende Teeth of the Dog, The Links en Dye Fore, op de indrukwekkende kliffen van Altos de Chavón.

Een andere beroemdheid die zijn stempel gedrukt heeft op het mooie eiland, is Robert Trent Jones Sr. Hij ontwierp naast de befaamde Bella Vista Golf Club, ook nog twee echte juweeltjes: de Playa Dorada Golf Course en de Playa Grande Golf Course. Het eerst vermelde is trots op zijn vijf holes met zicht op zee (de Atlantische Oceaan), en het tweede telt er maar liefst tien waarop de golfspelers de grote blauwe plas bijna aanraken, midden in een charmant bergachtig gebied.

De werkelijkheid overtreft het cliché: de Dominicaanse golfterreinen zijn indrukwekkend en bevoordeeld met een uitzonderlijk klimaat zodat golfers er gedurende het hele jaar in ideale omstandigheden kunnen op spelen. Heel België zal de exploten van onze landgenoten Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts kunnen volgen tijdens de komende afleveringen van de PGA Tour.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.