Reis mee met het lezingenprogramma van de Fiets & Wandelbeurs

Opnieuw presenteert de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht (28-29 februari, 1 maart) een omvangrijk lezing- en workshopprogramma boordevol inspiratie voor het nieuwe seizoen. Met dit keer veel aandacht voor bestemmingen en routes ‘om de hoek’.

160 lezingen

Ruim 160 lezingen en workshops staan er op de rol; keuze genoeg dus. De aandacht voor bestemmingen en routes in Nederland of net over de grens is geen toeval. Het past bij de slogan van het event ‘Laten we groen doen!’ en de trend van het toegroeien naar een meer duurzame lifestyle.

 

 

Themaland Duitsland

Duitsland, themaland van de beurs, staat volop in de schijnwerpers in Zaal 6. Robert van Weperen neemt de bezoekers in zijn lezing mee op een fietstocht langs de Duitse Donau. Of volg Rutger Burgers op zijn voetreis dwars door Duitsland. Ook de Oranjeroute en de Romeinse Limes staan op het programma in de Duitslandzaal.

 

 

Tjerk Ridder en Kees Lucassen

Theatermaker Tjerk Ridder liep samen met zijn ezel Lodewijk de nieuwe Europese culturele route ‘het Martinuspad’ van Parijs naar Groningen rond het thema delen en solidariteit. Het was de opmaat voor een voorstelling vol muziek, verhalen en conference. Een bekende in het programma is reisjournalist Kees Lucassen. In één lezing neemt hij je drie keer mee op reis: op de fiets van Eindhoven naar Parijs, van Praag naar Dresden én van het Oostenrijkse Nauders naar het Italiaanse Verona, via het Gardameer. Hij maakte deze trips met zijn toen 14-jarige zoon Jelle: een echte vader-zoon-experience dus.

Herman Vuijsje en Bregje Schipper

Auteur Herman Vuijsje wandelde samen met schilder Jan Groenhart van Knokke naar Borkum, het eerste Duitse Waddeneiland. Met daartussenin: strand, strand en strand alleen, het totale strand van Nederland. Een tocht met voldoende ruimte voor verlangens, fantasieën en opborrelende vragen. Bregje Schipper reisde naar Portugal voor een voettocht over de Camino Portugués en beantwoordt veel vragen die bij zo’n pelgrimsreis naar voren komen. Hoe pak je zo’n camino aan? Hoe bereid je je voor? En is het gevaarlijk voor een vrouw alleen?

Mini Expedities en Frank van Rijn

Met hun gezin gingen Claar Talsma en Joanne Wissink op ontdekkingsreis door Nederland. Op de fiets, te voet en in de kano, op zoek naar jungle, onbewoonde eilanden en berggebieden. Jawel, want ook dicht bij huis kun je op expeditie gaan. Ze vertellen hoe je zo’n Mini Expeditie aanpakt en wat leuke plekken zijn. Frank van Rijn, de bekendste Nederlandse fietsreiziger, is er ook dit jaar bij en neemt je mee naar 1986, het jaar waarin hij met zijn stalen Gazelle dwars door de Sahara fietste. Een echt solo-avontuur onder meedogenloze omstandigheden.

Workshops

Eten uit je rugzak, fotograferen in de bergen, fietsvakantie voorbereiden, tenten en branders. Tal van praktische onderwerpen passeren de revue in het workshopprogramma. Het paviljoen Mountain Xperience richt zich specifiek op bergwandelen, de Rugzaklopers geven vooral tips over kamperen en outdoorexpert Gijs Loning heeft een eigen workshopprogramma in de Op Pad-tent in de SNP stand. Ook in Zaal 5 en Zaal 8 komen tal van praktische onderwerpen aan bod zoals ultralight backpacking en filmen en monteren met je smartphone.

Kijk voor het programma op: www.fietsenwandelbeurs.nl.

 

Win een handige fietshouder voor je smartphone en neem een gratis routekaart mee

Fietsrondje.nl verloot een handige houder voor je smartphone op de fiets. Deze houder voldoet aan alle wetgeving en hierdoor kun je handsfree navigeren tijdens jouw fietsrondje. Tijdens de beurs maak je op de Fietsrondje.nl stand elke dag kans om 2 fietshouders met iPhone of Android app te winnen. Kom om 13:00 of 16:30 naar de stand om te horen of je gewonnen hebt en je krijgt de prijs direct mee. Vul nu alvast de enquete in om meer kans te maken!

Met de gratis routekaarten van Hessen zet je jouw eigen Fietsrondje uit in Hessen. Of je fietst 1 van de Hessen fietsroutes die Bert speciaal voor jou heeft beschreven door natuurpark Hoher Vogelsberg of ontmoet Doornroosje op je ebike. Kom langs op Fietsrondje.nl stand 3.C58 op de Fiets & Wandelbeurs om een gratis fietskaart op te halen.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 28, 29 februari en 1 maart 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 5 piek korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Koop kaartjes met korting

Klik hier voor kaartjes met korting

Comments are closed.