Onthoud deze visum tips voor als je naar Amerika gaat

Ga je in 2020 een reis maken naar de USA? Misschien heb je je ticket al geboekt of misschien ben je je nog aan het oriënteren. Als je naar Amerika reist, is het belangrijk om over de juiste documenten te beschikken. Zo moet je voor vertrek over een geldige ESTA beschikken. Anders kom je het land niet in. Lees alles over je ESTA en hoe je deze het beste aanvraagt.

Beschik over een geldige reistoestemming voor Amerika

Zoals je wellicht weet geldt er in de USA een streng immigratiebeleid. Alle reizigers uit Nederland en België moeten beschikken over een geldige reistoestemming. Als je deze niet hebt wordt je geweigerd, mag je niet mee op de vlucht naar Amerika en mag je Amerika dus niet in. Nederland en België vallen sinds 2009 onder het ESTA-verdrag. Een ESTA (“Electronic System for Travel Authorization”) is daarom in veel gevallen voldoende om Amerika binnen te gaan. Ben je van plan om te gaan werken voor een Amerikaans bedrijf of wil je langere tijd in de USA blijven? Dan moet je wel een visa aanvragen en is een ESTA niet voldoende. Bekijk hier nogmaals alle officiële regels voor reizen met een ESTA.

 

 

Vraag je ESTA online aan

Een ESTA vraag je eenvoudig online aan. Je hoeft niet naar het Amerikaanse consulaat aangezien een ESTA een elektronische reistoestemming is. Je moet je ESTA uiterlijk 72 uur voor vertrek aanvragen, maar het is aan te raden om je aanvraag te doen zodra je zeker weet dat je naar Amerika gaat reizen. Zo heb je voldoende tijd om nog een visa te regelen als dat nodig is.

In het online formulier vul je al je persoonlijke gegevens in. Houdt je paspoort daarom bij de hand. Vervolgens vul geef je antwoord op een aantal veiligheidsvragen die mede bepalen of je je reistoestemming krijgt. Controleer je ingevulde antwoorden daarom goed. Als je de aanvraag correct hebt voltooid wordt je reistoestemming vaak direct goedgekeurd. In sommige gevallen kan het tot 72 uur duren. Sla je aanvraagcode daarom goed op om je aanvraag later nog eens te controleren.

 

 

Hoe lang is mijn ESTA geldig

Als je een ESTA hebt aangevraagd, gaat de geldigheid van een ESTA in op het moment dat deze is goedgekeurd is door de Amerikaanse autoriteiten. Vanaf dat moment is je ESTA goedkeuring 2 jaar geldig. Met deze ESTA mag je zo vaak als je wilt Amerika in en uitreizen. Wel is het belangrijk dat je per verblijf niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika mag zijn. Verloopt je paspoort binnen de 2 jaar na goedkeuring? Dan is je ESTA automatisch ook verlopen. Je kan je goedkeuring niet overdragen naar een nieuw paspoort en je moet een nieuwe ESTA aanvragen.
 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Met je familie naar Amerika

Ga je met je gezin of familie naar Amerika? Het is belangrijk dat iedereen beschikt over zijn eigen ESTA reistoestemming. Ook (minderjarige) kinderen en dus ook baby’s hebben een eigen paspoort en eigen ESTA nodig. Het is niet toegestaan om te reizen naar de USA met een paspoort waarbij kinderen staan bijgeschreven in het paspoort van de ouders.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.