Bijna 50% van de Nederlanders gaat voor all-inclusive deze voorjaarsvakantie

Het aantal Nederlanders dat dit voorjaar voor een all inclusive-vakantie kiest, is gestegen: 48% van de vakantiegangers verkiest dit verzorgingstype boven logies en ontbijt (24%). In 2019 was dat nog 43% van de Nederlanders, blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter.

Ook hotels zijn nóg meer in populariteit gestegen: waar in 2019 86% van de mensen die op een zonnige voorjaarsvakantie gingen voor een hotel koos, is dat in 2020 maar liefst 91%. Gemiddeld geven we ook nog een meer uit dit jaar: € 644,- t.o.v. € 609,- in 2019: een stijging van 6%.

 

 

Niet op wintersport, dan naar Spanje

Nederlanders die niet op wintersport gaan, kiezen massaal voor Spanje. 29% van de geboekte vliegvakanties in de voorjaarsvakantie gaat daarheen, blijkt uit de cijfers. Spanje doet het wel beduidend minder dan vorig jaar: toen was maar liefst 38% van de voorjaarsvakanties naar de Spaanse zon. Ook Egypte (18%) en Portugal (8%) doen het goed dit voorjaar en staan – net als vorig jaar – in de top 3 van zonnige bestemmingen voor komende week. Egypte wint duidelijk terrein ten koste van Spanje. Dat geldt echter niet voor alle Afrikaanse bestemmingen.

 

 

“Kaapverdië neemt af in populariteit. Door het faillissement van Thomas Cook is die bestemming aanzienlijk duurder geworden en daardoor valt de keuze vaker op andere verre bestemmingen”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. “Zo zien we dat Curaçao aan een comeback bezig is. En het altijd warme Dubai is nieuw in de top 10 deze voorjaarsvakantie.”

2019 vs. 2020

   1. Spanje (38%) Spanje (29%)
   2. Egypte (13%) Egypte (18%)
   3. Portugal (7%) Portugal (8%)
   4. Kaapverdië (6%) Turkije (7%)
   5. Turkije (5%) Curaçao (5%)
   6. Italië (4%) Italië (4%)
   7. Gambia (4%) Marokko (4%)
   8. Curaçao (3%) Kaapverdië (3%)
   9. Marokko (3%) Dubai (3%)
   10. Verenigde Staten (3%) Gambia (2%)

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.