a&o Hostel tipt vijf Europese bestemmingen voor een romantisch valentijnsweekend

Voor iedereen die zin heeft in een last-minute romantisch weekendje weg, zonder zijn bankrekening te hoeven plunderen, tipt a&o Hostels vijf Europese steden om Valentijnsdag te vieren. Met centrale en betaalbare accommodatie in de meest fantastische steden door heel Europa is a&o Hostels een perfecte keuze voor koppels die hun geld willen besparen voor de meest romantische activiteiten.

Alle hostels bieden privékamers, gratis Wi-Fi, gastkeukens en wasserettes. Dus verras je geliefde met Valentijn en ontdek samen op een budgetvriendelijke manier de mooiste steden van Europa!

Berlijn

Berlijn staat niet per se bekend als een romantische bestemming en daarom is het juist een verrassende optie voor een low-key Valentijnsdagtripje. Stel je eigen favoriete taart samen in het knusse cafe Kastanientörtchen, waar je kunt kiezen uit 1973 verschillende combinatiemogelijkheden. Voor diegenen die van dansen houden, kunnen een kijkje nemen – of zelfs een salsadansje wagen – bij het jaarlijkse Valentijnsdag festival in de stad. Aan de rand van de stad, vlakbij de grens met Potsdam en Brandenburg, ligt het stadseiland Pfaueninsel (Pauweneiland), hier kan je je onderdompelen in buitengewone architectuur, waaronder een gedenktempel voor koningin Louise van Pruisen, een laatgotisch Kavaliershaus en een schilderachtig kasteel. Het park heet niet voor niks Pfaueninsel (Pauweneiland), want over het gehele eiland zijn loslopende pauwen te zien. Verblijf in a&o Berlin Mitte vanaf €32,27 p.p.p.n voor een tweepersoonskamer.

Kopenhagen, Denemarken

Begin met een wandeling door de prachtige straten van Kopenhagen, gevolgd door een diner bij kaarslicht in een van de vele goede restaurants die de stad te bieden heeft. En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan Tivoli Gardens, een van de bekendste pretparken van Europa. Het al sinds 1843 bestaande attractiepark is het oudste ter wereld en ligt midden in het centrum van de stad. Stap samen in het oude reuzenrad dat in 1943 werd geopend bij de 100ste verjaardag van het park en geniet van een romantisch ritje. Hang een liefdesslotje op de brug over het Tivoli meer of ga samen schaatsen op een charmante ijsbaan midden in de stad. Genoeg te doen voor verliefde stelletjes! Verblijf in a&o Copenhagen Nørrebro – slechts 10 minuten rijden van Tivoli Gardens – vanaf €36,80 p.p.p.n voor een tweepersoonskamer.

Wenen, Oostenrijk

De decadente architectuur van Wenen en de brede wegen zijn een prachtig decor voor een romantisch weekendje weg. Voor iedereen die op zoek is naar een beetje glamour, is het een aanrader om een klassieke opera of een Weens bal bij te wonen. Op Valentijnsdag vindt het chique ‘black tie’ event Kaffeesiederball (Bal van de Koffiebrouwers) plaats in het paleis van de keizer.

 

 

Een andere optie voor de perfecte Valentijnsdag date is de laatste avond van het Wiener Staatsopera om Beethovens Fidelio te herbeleven. Of rijd romantisch met een paardenkoets door het pittoreske centrum van de stad, terwijl je onderweg geniet van champagne en zoete lekkernijen. Op zoek naar iets anders? Probeer een privé-diner bij kaarslicht met uitzicht over de hele stad boven op het Riesenrad, ‘s werelds oudste reuzenrad. Verblijf in a&o Wien Hauptbahnhof – midden in het centrum van de stad – vanaf €30,90 p.p.p.n voor een tweepersoonskamer.

München, Duitsland

Een echte aanrader voor een romantische stedentrip is München, de stad biedt enorm veel mooie plekjes waar je gezellig samen van kan genieten. De Marienplatz is een van de mooiste bezienswaardigheden van München, met als hoogtepunt het klokkenspel op het stadhuis. De Marienplatz wordt omring door prachtige historische gebouwen en word gezien als het hart van de stad. Voor een romantische wandeling kan men terecht in de Englisher Garten, een van de grootste stadsparken van de wereld – het is zelfs groter dan Central Park in New York!

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Tijdens deze wandeling kun je de Griekse liefdestempel Monopteros beklimmen. Om de dag goed af te sluiten is het restaurant 181 perfect voor een romantisch diner. Het restaurant bevind zich 181 meter boven de grond en draait rond, zodat je deze prachtige stad van alle kanten kunt bekijken. Verblijf in a&o München Hauptbahnhof – midden in het centrum van de stad – vanaf €36,90 p.p.p.n voor een tweepersoonskamer.

Venetië, Italië

Welke stad is er nu romantischer dan Venetië? Slenter of vaar door de schattige straten en waterwegen van Venetië en bezoek de Brug der Zuchten te voet of per boot. Voor degenen die een typische ervaring van Venetië willen, is een romantische privé gondeltocht de perfecte keuze. Geniet vervolgens van een diner op tijdens een traditionele Venetiaanse Galleon Cruise, terwijl je door de betoverende lagune van Venetië vaart.

 

 

Bezienswaardigheden tijdens deze rondvaart zijn de prachtige eilanden Le Vignole, Sint Fransiscus in de Woestijn, Burano, Torcello, Mazzorbo en Murano, net als de beroemde haven van San Marco. Voor een klassieke date night, is een voorstelling in La Fenice Opera House een uitstekend idee. Verblijf in a&o Venezia Mestre, op een steenworp afstand van het centraal station, vanaf €28,50 p.p.p.n voor een tweepersoonskamer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.