Geef je over aan de verleiding van Venetië

De zomer is ongetwijfeld de tijd van het jaar waar we allemaal op wachten om eens een lange pauze te nemen voor een vakantie. Le Boat, biedt een ideale bestemming om te genieten van de zomerzon: Italië. Alles is anders in Italië. En natuurlijk zijn reizigers de kapitein van hun eigen boot gedurende de Italië vakanties.

Italië, een populaire toeristische vakantiebestemming, is een mediterraan land met veel natuurschoon en talloze historische schatten.In een warm en rustgevend klimaat wordt van dichtbij kennis gemaakt met het bekende ‘Dolce Vita’. Tijdens een ontspannen en origineel verblijf op de boot maken de vakantiegangers de betoverende Italiaanse tradities van dichtbij mee.

Gedurende een lang verblijf of een weekend in het voorjaar of de zomer, neemt de vaarvakantie het gezelschap mee over de mooiste waterwegen van Italië en de prachtige parels van de Serenissima.

Venetië is één van de meest romantische steden ter wereld en staat bekend om zijn kanalen en zijn architectonische en culturele rijkdom. Dankzij de vaarvakanties in Venetië ontdekken toeristen onder andere het Dogenpaleis, het San Marcoplein en de Rialtobrug. Een vakantie met als vertrekpunt Casale gaat naar de eilanden Burano, Murano en Torcello. De charme en sereniteit van de pittoreske dorpjes in de regio Friuli blijken telkens weer verrassend mooi te zijn.

Stap aan boord en ontdek met Le Boat een kant en klare vaarvakantie en alles wat de Veneto biedt. Bezoek een week lang de charmante stad Venetië, de naburige eilanden en bewonder de grote villa’s langs de rivier de Brenta. Een week vol avontuur tussen alle juweeltjes van Italië. Dit keer vertrekt u vanuit Precenicco voor 7 nachten.

 

 

Vaarvakantie vanaf het Italiaanse Precenicco

DAG 1: Precenicco – Marano Lagunare
Vaar op de Stella rivier richting de Marano lagune. Marano, een oud vissersdorpje, één van de plaatsen die u niet mag missen op de lagune. Het plein in het centrum, gedomineerd door de duizend jaar oude toren, biedt vele visrestaurants. Buon appetito!
15 km – geen sluizen of ophaalbruggen – 1,5 uur varen

DAG 2: Marano Lagunare – Concordia Sagittaria
Vandaag gaan we naar het kanaal dat langs de Adriatische kust naar Venetië loopt. Een omweg naar het noorden brengt u naar Concordia Sagittaria en Portogruaro, waar een rondleiding u de fascinerende Romeinse geschiedenis van deze twee prachtige steden laat zien.
40 km – 1 sluis en 1 ophaalbrug – 4 uur varen

DAG 3: Concordia Sagittaria – Caorle
Uw volgende stop is Caorle: bewonder de kleurrijke huizen en shop in de vele leuke winkeltjes. Geniet van een heerlijk ijsje in een van de vele gelateria’s voordat u naar het strand gaat voor een duik in de Adriatische Zee.
25 km – geen sluizen – 2 ophaalbruggen – 3 uur varen

DAG 4: Caorle – Lido di Jesolo
Tijdens deze tocht geniet u van uitzonderlijke uitzichten op de fauna en flora van de Friuli regio. En u ontdekt de zeer levendige badplaatsen van Lido di Jesolo.
70 km – 1 sluis – 4 ophaalbruggen – 7,5 uur varen

DAG 5: Lido di Jesolo – Vignole (Venetië)
Na een ochtend op het strand gaan we naar de lagune van Venetië. U meert aan in Vignole voordat u een vaporetto neemt naar hartje Venetië. Ontdek het San Marcoplein met zijn beroemde basiliek. Een lift neemt u me naar de top van de emblematische klokkentoren van Venetië, de Campanile.
30 km – 1 sluis en geen ophaalbruggen – 3 uur varen

DAG 6: Vignole – Burano
Voordat u Venetië verlaat wandelt u door het hart van de markt van Rialto en over de beroemde brug. Dit is ook de perfecte moment om te genieten van een vaartochtje met een gondel! Na de lunch vertrekt u met de vaporetto naar het eiland Murano.
10 km – geen sluizen of ophaalbruggen – 1 uur varen

DAG 7: Burano – Casier
Bezoek in Burano het kantwerkmuseum en wandel door de kleine straatjes en bewonder de kleurrijke huizen. Mis de kerk van San Martino en de klokkentoren niet. Uw week eindigt met een rustige vaartocht over de rivier Sile naar Casier.
40 km – 1 sluis – geen ophaalbruggen – 5 uur varen

Over de nieuwe generatie rivierboten: ‘Horizon’ vloot

De Horizon vloot is ontworpen met de grootst zorg voor details en ze zijn geschikt voor maximaal 12 personen. Ze zijn voorzien van grote ramen voor een panoramisch uitzicht, een woonkamer en een ruime keuken, grote cabines met USB-poorten en privé badkamers. Het dek, zeer ruim, heeft ingebouwde banken, een tabel, een barbecue/bakplaat, een gootsteentje en zonnebeden. Bewegen op en om de boot wordt vergemakkelijkt door brede loopbanden rondom de boot. Voor meer vaarplezier heeft de Horizon ook een boeg- en hekschroef voor eenvoudige manoeuvres en gemakkelijk afmeren. De vloot bestaat uit 5 Horizon modellen:

Horizon 1 (2+3)
Ideaal voor koppels en families met kleine kinderen: 5 slaapplaatsen (1 hut + 1 kleine hut) en 1 badkamer. Afmetingen: 11,5m x 4,25m. Beschikbaar in alle vaarregio’s.

Horizon 2 (4+1)
Voor 2 stellen of een familie: 5 slaapplaatsen (2 hutten) en 2 badkamers. Afmetingen: 11,5m x 4,25m. Beschikbaar in Bourgondië, op het Canal du Midi, in de Loire-Nivernais, op de Lot, in Nederland, Ierland, Italië en in Canada.

Horizon 3 (6+1)
Voor een klein groep: 7 slaapplaatsen (3 hutten) en 3 badkamers. Afmetingen: 13,50m x 4,35m. Beschikbaar in regio’s van Frankrijk (Bourgondië, Franche-Comté, Canal du Midi, Bretagne, Lot, Elzas), en Duitsland, Ierland, Engeland, Nederland en in Canada.

Horizon 4 (8+1)
Voor vriendengroepen of stellen: 9 slaapplaatsen (4 hutten) en 4 slaapplaatsen. Afmetingen: 13,50m x 4,35m. Beschikaar in Frankrijk, alle regio’s m.u.v. Aquitanië, in Duitsland, Engeland, Nederland en België, Ierland (kan niet varen op de Lough Allen) en in Canada.

Horizon 5 (10+2) (Nieuw)
Het meest recente model, ideaal voor grote groepen: 12 slaapplaatsen (5 hutten) en 5 badkamers. Afmetingen: 14,74m x 4,35m. Beschikbaar in Frankrijk, alle regio’s m.u.v. Bretagne et Charente, in Duitsland en Nederland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.