De Zeeuw gaat het liefst op vakantie naar Griekenland

Spanje staat met 31% van de vroegboekingen voor 2020 nog steeds bovenaan het lijstje van de Nederlander, gevolgd door Griekenland (28%) en Turkije (15%). Dat geldt alleen niet voor mensen uit Zeeland, want daar staat Griekenland met stip op 1. Zo blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter.

Zeeuwen naar Griekenland, Flevolanders gek op Turkije en Drentenaren geven meer uit

Uit de vroegboekcijfers blijkt dat Spanje in alle provincies van Nederland veruit de populairste bestemming is, behálve in Zeeland: daar wint Griekenland het met 37% van de boekingen met gemak van Spanje, waar 27% van de reizen naartoe geboekt werden.

Opvallend is ook dat Flevolanders bovengemiddeld graag naar Turkije gaan, met 22% van de boekingen t.o.v. 15% voor heel Nederland. 47% van de Flevolanders gaat dan ook voor een all inclusive vakantie. En daar is Turkije nog altijd het voordeligste land voor. Uit de analyse van dé VakantieDiscounter blijkt verder dat de Drentenaren dit jaar fors meer geld uitgeven dan in 2019: met in 2019 een gemiddelde besteding van € 500,- t.o.v. € 626,- in 2020 is dit maar liefst 25% meer.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Welke Griekse eilanden zijn populair?

Van de Griekse eilanden is in alle leeftijdscategorieën Kreta het populairste, maar op de tweede plek vindt wat verdeling plaats. In een aantal leeftijdscategorieën stoot Zakynthos de eilanden Rhodos en Kos van een 2e dan wel 3e positie.

 

 

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.