Het winter wonderland: Griekenland

Denk je aan Griekenland dan denk je al gauw aan de eilanden met kleine witte huizen en op de achtergrond de blauwe zee en lucht. Maar Griekenland is ook het land van de bergen! Sommige zijn behoorlijk hoog en in de winter bedekt met sneeuw, heel veel sneeuw. Hoewel de skipistes van Griekenland geen geheim zijn voor de Grieken, zijn ze vrij onbekend bij Nederlandse reizigers. Als je dacht dat het land van smaragdgroene wateren uitsluitend geschikt is voor een zomerse reis dan heb je het goed mis!

Geografisch gezien is 80% van Griekenland bergachtig met gigantische pieken waaronder Mt Parnassus (2.260 meter hoog) en Mt Helmos (2.340 meter hoog). Van januari tot april zijn diverse gebieden in Griekenland een waar winter wonderland en kun je op je ski’s of met je snowboard van uitdagende hellingen racen. Je vliegt rechtstreeks vanaf Schiphol en Eindhoven naar Athene of Thessaloniki met Aegaen Airlines, KLM en Transavia.

 

 

Mt Parnassus – het grootste skigebied van Griekenland

Mt Parnassus ligt op zo’n 197 km van Athene en het skigebied heeft 23 afdalingen voor alle niveaus. Er zijn 13 kabelbanen en stoeltjesliften en als je even klaar bent met de witte omgeving kun je aan de voet van de berg Delphi bezoeken. In de oudheid werd Delphi gezien als het centrum van de wereld. Het was de plek waar de priesteres Pythia fungeerde als doorgeefluik. Daarom wordt de plek ook wel het ‘Orakel van Delphi’ genoemd. Jaarlijks kwamen er pelgrims heen om het orakel te raadplegen en de goden om raad te vragen. Hier kun je echt even de Griekse historie in duiken!

 

 

Arachova – de kosmopolitsche winterbestemming

Arachova, gelegen aan de voet van Mt Parnassus, is de meest kosmopolitische winterbestemming van Griekenland. Dankzij de ligging, het adembenemende berglandschap en het bruisende nachtleven, is dit dorp favoriet bij Atheners. Het pittoreske dorp wordt het ‘Mykonos van de winter’ genoemd. Het is de hotspot waar beroemdheden, skiliefhebbers en feestliefhebbers heen gaan na het skiën. Mt Parnassus ligt namelijk op slechts 35 minuten afstand. Om er te komen hoef je slechts 1,5 uur te rijden vanaf Athene.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Kalavryta – een waanzinnig landschap

Met een hoogte van 2340 m wordt Kalavryta op Mt Helmos beschouwd als een van de beste plaatsen in Peloponnesos om te skiën. Het is misschien iets kleiner dan Parnassus maar de eersteklas voorzieningen en het alpine landschap trekken een breed scala aan wintersportfans. Skiërs testen hun vaardigheden op de beroemde zwarte en rode pistes van Styga. Er is een goede skischool en er zijn speciale gebieden enkel voor snowboarders. Voor de echte dare devils: je kunt ook meedoen aan een mogul-run, een korte afdaling over sneeuwhobbels en minischansjes. Na een ochtend skiën, kun je het magische dennenbos van Strofilia of bijvoorbeeld de mysterieuze grot bij de meren van Kastria verkennen.

Tijdens een skivakantie in Griekenland kun je winterpret combineren met cultuur, eeuwenoude architectuur en een zeer diverse natuur. Om maar niet te beginnen over het heerlijke Griekse eten!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.