Dit zijn de populairste winterzonbestemmingen

Tijdens de koude en natte winter verlangen veel Nederlanders naar zon, zee en strand. Het liefst reist de Sunweb-vakantieganger af naar het warme Egypte of een van de Canarische Eilanden. Met name stellen boeken zo’n winterzonvakantie, blijkt uit data van touroperator Sunweb.

60 procent winterzonliefhebbers boekt all inclusive

In Nederland worden de sjaals uit de kast gehaald, maar deze kunnen al na een vlucht van 4,5 uur ingeruild worden voor badkleding. Naar welke bestemmingen gaat de Nederlander het liefst? Dit is de top vijf populairste Sunweb-winterzonbestemmingen:

   Hurghada (Rode Zee), Egypte
   Gran Canaria, Spanje
   Marsa Alam, Egypte
   Tenerife, Spanje
   Lanzarote, Spanje

 

 

Het valt Sunweb op dat met name stellen een winterzonvakantie boeken (60%). Het aantal families dat een winterzonvakantie boekt, is dit jaar iets gestegen naar zo’n twintig procent. Maar liefst acht op de tien boekt een hotel als accommodatie en meer dan 60 procent van de reizigers verblijft op basis van een all inclusive verzorgingstype.

Hugo van Drie, Head of Sunweb Sun NL, ziet dat de hotelketens zoals Iberostar, Lopesan, Three Corners en Princess steeds meer in trek zijn: “We zien een stijging van twintig procent van Nederlanders die kiezen voor hoogwaardige 4 en 5 sterren accommodaties voor hun winterzonvakantie. Om onze klanten hierin nog meer tegemoet te komen, hebben wij recentelijk meer accommodaties van deze ketens aan ons aanbod toegevoegd.”

 

 

Nederlander vermijdt winterdip in februari

Februari is de populairste maand voor een winterzonvakantie, doordat de krokusvakantie in de tweede helft van februari valt. Sunweb ziet dat een gemiddelde winterzonvakantie dan uit iets meer dan tien dagen bestaat.

Vakantiegangers die tijdens kerst en in de krokusvakantie weg willen, boeken altijd vroeg. Deze vakanties worden vaak al in augustus geboekt. Vakanties in de overige weken worden zo’n drie maanden voor vertrek geboekt. Voor een pakketreis leggen winterzonreizigers gemiddeld 735 euro per persoon neer.

40 procent boekt excursie tijdens vakantie

Eenmaal op de winterzonbestemming aangekomen, boekt bijna 40 procent van de bezoekers minimaal één excursie. Bij Sunweb zijn de meest populaire excursies de culturele bustour met lokale gids naar Luxor in Egypte en de begeleide Spark tour op Gran Canaria. Populaire excursies die op de nieuwe bestemming Taba worden aangeboden zijn uitstapjes naar Petra, Jeruzalem en de Mosesberg. Op overige winterzonbestemmingen blijven bezoekjes aan waterparken populair.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.