Dit is het eerste internationale busstation in Nederland

Het eerste internationale busstation in de Benelux is onlangs officieel geopend in Maastricht. Het busstation is tot stand gekomen door een unieke publiek-private samenwerking, waarbij gemeente Maastricht en provincie Limburg in de constructie van het busstation hebben geïnvesteerd en busmaatschappijen de onderhoudskosten van het station financieren. Deze constructie, waarbij busmaatschappijen zelf de exploitatie bekostigen, is een unicum in de Benelux. Met ongeveer 30 FlixBussen per dag is FlixMobility de grootste uitbater van het busstation, goed voor ongeveer 90% van de bussen.

Investering halte faciliteiten Nederland

De populariteit van langeafstandsbussen in Nederland neemt toe. Steeds meer reizigers zien de bus als alternatief voor de auto, het vliegtuig of de trein. Deze toenemende vraag naar langeafstandsbussen blijft niet onopgemerkt door Nederlandse gemeenten en provincies, zij investeren in het opknappen van haltes en in nieuwe faciliteiten. Idealiter stopt FlixBus vlak naast een centraal station, zodat de halte goed bereikbaar is, reizigers direct de stad in kunnen lopen of kunnen overstappen op andere vervoersmiddelen.

“Wij juichen het toe dat gemeentes het belang van internationale bussen erkennen en een infrastructuur opbouwen. Wij hopen dat door de realisatie van goed bereikbare en comfortabele busstations duurzaam reizen voor nog meer mensen toegankelijk wordt”, vertelt Managing Director Benelux Jesper Vis.

FlixBus is ook druk met het opknappen van andere haltes. Op verschillende plekken in Nederland zijn speciale FlixBus-hokjes geplaatst, zodat reizigers droog op hun FlixBus kunnen wachten. Ook worden verschillende FlixBus-haltes dit jaar uitgerust met reisinformatie-displays. Het is nu al mogelijk in de FlixBus-app de live-locatie van een bus te volgen, maar met de komst van de displays kunnen actuele vertrektijden van de bussen ook vanuit de bushokjes worden bekeken. Maastricht is de eerste halte die is uitgerust met een reisinformatie-display.

 

 

Maastricht belangrijke internationale hub

De vraag naar internationale langeafstandsbussen van en naar Maastricht groeit; in 2019 reisden meer dan 160.000 reizigers per FlixBus van en naar Maastricht. Omdat de vraag en het aanbod van internationale langeafstandsbussen zo hard groeit, werd de initiële bushalte te druk. Door de komst van de nieuwe halte blijft de verkeersdoorstroom optimaal en wordt de veiligheid van reizigers gewaarborgd. In totaal zijn er 83 bestemmingen vanaf Maastricht bereikbaar, waaronder populaire bestemmingen als Düsseldorf, Keulen, Brussel, Parijs en Amsterdam. Een ritje van Maastricht naar Keulen is al te boeken vanaf €5,99 en duurt iets langer dan 1,5 uur.

 

 

Milieu- en budgetbewuste reiziger

De FlixBus is niet alleen een betaalbare manier van reizen, maar ook een klimaatvriendelijke. Wereldwijd is transport verantwoordelijk voor bijna 1/4 van alle energie-gerelateerde CO2-uitstoot, waarvan het grootste deel voor de rekening van het auto- en vliegverkeer komt. De keuze om met de bus of trein te reizen – of om een ritje te delen via carpoolen – kan de CO2-voetafdruk drastisch verlagen: een FlixBus-rit kan meer dan 6 keer zo klimaatvriendelijk zijn als een ritje alleen in de auto.

Managing Director Benelux Jesper Vis vertelt dat er in Nederland een toenemende vraag is naar duurzame alternatieven voor het vliegtuig en de auto. “We zijn blij dat wij hierin kunnen voorzien. Omdat we zowel klimaatvriendelijk zijn als betaalbaar, zijn we voor iedereen toegankelijk.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.