Museumnacht Maastricht gaat all-in tijdens jubileum editie op 17 april 2020

Het belooft een bijzondere Art Night Out te worden op vrijdag 17 april 2020 in Maastricht. Museumnacht Maastricht barst dan namelijk voor de 5e keer uit haar voegen en zet de stad volledig op z’n kop! 13 Art venues – waaronder voor het eerst ook Theater aan het Vrijthof – brengen elk op eigen wijze de wereld van kunst tot leven en verrassen jong en oud met een once-in-a-night-time programma.

Geniet met één ticket van spraakmakende exposities, adembenemende performances, fascinerende historische ontdekkingen, indrukwekkende installaties en video-art, spannende soundscapes en cross-overs, workshops, talks, tours, live-music en meer. Het is inmiddels een kunst op zich om alles te ervaren. Gelukkig trakteert Museummacht Maastricht dit jaar op een extra uur en openen de deuren al om 19:00!

Geen enkele Museumnacht in Maastricht is hetzelfde! Hoewel we niet te veel willen verklappen, belooft de 5e editie een feest te worden waarvan ieders hart sneller gaat kloppen. Het jubileum programma verschijnt vanaf februari 2020 online.

Life of the Party

Waar we in 2019 nog Los(t) in Space gingen en ver-van-je-bed-shows je tot in het oneindige lanceerden, draaien we in 2020 het vizier ondersteboven en zoeken we het dichter bij (t)huis. Verwacht een avond waar je de diepte in kan duiken en jouw gedachten over en gevoelens voor kunst alsmede actuele onderwerpen als identiteit, verandering en intimiteit op geheel eigen wijze kan ontdekken en verkennen. Op vrijdag 17 april 2020 gaat Museumnacht Maastricht in ieder geval all-in en schudden de venues als een hypnotiserende hartslag – die voelbaar is door de hele stad – je (zintuigen) wakker.

 

 

Of je nu zingt, danst, vecht, huilt, bidt, lacht, schreeuwt of bewondert, dat laten we volledig aan jou over. Als je het maar voelt en viert tijdens Museumnacht Maastricht!

Nacht der Nachten

Museumnacht Maastricht bewijst na vier spraakmakende edities allesbehalve een eennachts-vuurvliegje te zijn. Wat in 2016 vanuit tien venues als een nachtelijk avontuur begon, is inmiddels getransformeerd tot een alom geliefde, jaarlijkse ontmoeting met kunst en elkaar, die een avond lang de stad op memorabele wijze inkleurt en verbindt. Niet alleen de (inmiddels) 13 art venues en alle betrokken medewerkers, maar ook diverse culturele partners, ruim 150 gevestigde (inter-)nationale namen en lokaal talent, vele vrijwilligers en jongeren kijken elk jaar er naar uit om hun steentje bij te kunnen dragen.

Peggy van Sebillen, Stichting Museumnacht Maastricht: “In een wereld waarin het lijkt dat we liever muren willen bouwen – zij het digitaal of in real-life – zetten we deze jubileum editie de spotlight op waar Museummacht Maastricht voor staat: de universele taal en verbindende kracht van kunst. Kunst kan – als protest, stem en reactie op deze turbulente tijden – als geen ander tonen, vertellen en laten voelen wat er in de mens omgaat en dat we niet bang hoeven te zijn voor verandering, voor het onbekende, of voor een ander. Iets waar we nu wellicht meer dan ooit behoefte aan hebben.”

Waar is het feestje? Hier is het feestje?

Hoewel heel Maastricht licht lijkt te geven tijdens Museumnacht Maastricht barst het feest pas echt los op deze locaties: Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Drukkunstmuseum, Lumière Cinema, Marres, Museum aan het Vrijthof, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Jan van Eyck Academie & B32 en de Muziekgieterij (Afterparty). Daarnaast verrijkt Theater aan het Vrijthof voor het eerst de line-up van Museumnacht Maastricht, met in huis niet alleen VIA ZUID, maar o.a. ook de veelbelovende dansvoorstelling The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker (winnaar van de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019′). Lees meer >

 

 

Afterparty

Geen verjaardagsfeest zonder een knallende afterparty! Van 00.00-05.00 uur (<18 jaar tot 03.00 uur) kun je in de Muziekgieterij het Museumnachtbraken voortzetten en je party-moves tonen op de beats van de dj's van Club Soto. Tickets voor de afterparty zijn gelimiteerd beschikbaar en verkopen naar verwachting ook dit jaar weer uit, dus wees er op tijd bij.

Tickets voor Museumnacht Maastricht

 • Standaard: €12,50
 • Combi-ticket(+ afterparty): €17,50
 • Student/CJP: €10,00*
 • Combi-ticket(+ afterparty): €15,00*
 • Kinderen t/m 15 jaar gratis toegang

  Dit jaar hebben kinderen t/m 15 jaar gratis toegang tot Museumnacht Maastricht (m.u.v. afterparty)! Je dient hiervoor wel het speciale e-ticket online te registreren.

  GRatis herhaalbezoek

  Je polsbandje kan na de Museumnacht ingeruild worden voor één gratis herhaalbezoek bij Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, Marres, Museum aan het Vrijthof of Natuurhistorisch Museum Maastricht! Geldig t/m 31 mei Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen i.s.m. Arriva Touring en CODE043, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook al onderweg voor het nodige a(rt)musement zorgen. Tip: vergeet door alle gezelligheid vooral niet uit te stappen!

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.