Steeds meer vakantiegangers vliegen vanaf Eindhoven- en Brussel Airport

We zijn al flink vakanties aan het boeken en dat doen we nog meer dan vorige jaren. Voor dit jaar zijn er in deze periode al 34% meer vluchten geboekt met vertrek in de tweede helft van 2020 dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit data omtrent vroegboeken.

Ook het totaal aantal geboekte vluchten in deze periode (1 t/m 12 januari 2020) vertoont een plus van bijna 18% t.o.v. vorig jaar. Al deze vluchten gaan lang niet meer altijd standaard vanaf Schiphol: alternatieve luchthavens stijgen flink in deze (vroegboek)periode. Zo is te zien dat Eindhoven Airport enorm in populariteit is gestegen: in deze tijd van het jaar zijn er maar liefst 39,76% meer vluchten geboekt met vertrek vanaf deze luchthaven ten opzichte van 2019.

De Nederlander blijkt voor een reis ook prima bereid om de grens over te gaan om het vliegtuig te pakken: de boekingen vanaf Brussel Airport laten eveneens een enorme plus van 41% zien. Schiphol vertoont slechts een plusje van ruim 6% ten opzichte van deze periode in 2019.

 

 

Situaties Midden-Oosten en Australië van invloed op vroegboekingen

De data van Vliegtickets.nl tonen verder aan dat de huidige situaties in het Midden-Oosten en de bosbranden in Australië waarschijnlijk van invloed zijn op het aantal vroegboekingen die kant op. Sydney is in het rijtje ‘opvallende dalers’ beland en ook de boekingen naar het Midden-Oosten zijn volgens het bedrijf dit jaar met ruim 20% gedaald ten opzichte van vorig jaar. “Denk daarbij niet alleen aan een ‘logisch’ Teheran waar minder tickets voor geboekt worden, maar ook aan een Dubai, waar we ook een lichte daling in boekingen signaleren”, aldus Sander van Veen van Vliegtickets.nl.

Daarentegen is Afrika stukken populairder dan in de boekingsperiode in 2019: de boekingen naar dat continent stegen met ruim 26%. Vooral Marrakech blijkt een populaire bestemming voor 2020. De vroegboekingen naar Noord-Amerika stegen in januari helemaal exponentieel met een plus van ruim 55%.

 

 

Noord-Amerika trekt aan

Die groei van Noord-Amerika is ook duidelijk terug te zien in de opvallende stijgers van vluchten buiten Europa. Zo blijken Amerikaanse bestemmingen als Las Vegas, Orlando, San Diego, Chicago, San Francisco, Miami en Denver allemaal flink gestegen in populariteit t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Ook het Canadese Vancouver en het Mexicaanse Cancun zijn populair volgens de data.

Curaçao, Bangkok en New York zijn opvallende verre bestemmingen waar juist een daling in het aantal tickets te zien is. Ook Sydney doet het dus – logischerwijs – minder goed dan in 2019. Binnen Europa doet Valencia het supergoed: vluchten naar de Spaanse stad stegen met 50% in populariteit. “We zien daarnaast binnen Europa een significante groei in verkochte tickets naar de ‘meer bijzondere’ steden als Sevilla, Cork en Edinburgh”, vult Van Veen aan.

“Berlijn, Istanbul en Venetië – van origine populaire stedentrips – zijn juist gedaald in populariteit. Voor alle drie valt echter een logische verklaring te bedenken. Berlijn zou wel eens te maken kunnen hebben met de treinverbindingen die steeds populairder worden. Istanbul zou – net als Dubai – verband kunnen houden met de situatie in het Midden-Oosten en Venetië waar in november nog overstromingen waren, dus dat daar minder tickets voor geboekt worden lijkt logisch. De verwachting is dan ook dat bestemmingen als Sydney, Istanbul, Dubai en Venetië later in het jaar – wanneer de problemen minder of opgelost zijn – weer meer geboekt zullen worden.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.