Nederlandse vakantiegangers veroorzaken goudkoorts in Canada

Door in 1896 goud te vinden in de Bonanza Creek werd de Klondike rivier in Canada voor even het middelpunt van belangstelling. Dawson City, gelegen aan de rivier, groeide hierdoor in ‘no time’ uit tot één van de grootste steden van Noord-Amerika. Bijna 100.000 gelukzoekers en avonturiers trokken massaal naar het noorden en veroorzaakten de grootste ‘goudkoorts’ die de geschiedenis ooit gekend heeft.

Met dit fenomeen in het achterhoofd besloot de Nederlandse reisorganisatie GoCanada zijn eigen ‘Goldrush’ te organiseren. Met een goud gespoten steen ging men op pad en werd in april 2019 het Canadese plaatsje Clinton uitgekozen als verstopplek. In een lokale tweedehands winkel, genaamd Clinton Emporium, werd de steen op de planken gelegd en kregen alle klanten van GoCanada die in de zomer van vorig jaar naar West Canada reisden verschillende aanwijzingen waar de klomp eventueel verstopt zou kunnen zijn.

Massale zoektocht

En dat hebben ze geweten in Clinton. Uiteindelijk hebben 123 Nederlandse goudzoekers de klomp gevonden en een foto ingestuurd als bewijs. “Dit overtrof al onze verwachtingen”, aldus Roderick Aalbers van GoCanada. “We kregen elke dag wel foto’s opgestuurd en iedereen was massaal aan het zoeken in dit kleine dorpje. En makkelijk waren de aanwijzingen niet. Een groot succes dus en voor herhaling vatbaar. Uit alle 123 inzendingen zijn uiteindelijk de winnaars getrokken. Huub en Lotte Haandrikman uit Wijk bij de Duurstede ontvingen de geldprijs van maar liefst CAD 10.000,- dollar. “Maar als we er volgend jaar weer één verstoppen maken we het nog moeilijker!”, aldus Roderick van GoCanada.

 

 

Zelf goudkoorts gekregen door dit bericht? In de nabije toekomst gaat GoCanada weer een Goldrush zoektocht organiseren! Dus als je zelf en in de voetsporen wilt treden van de gelukzoekers uit 1896, kom dan naar de Vakantiebeurs in Utrecht van 17 t/m 20 januari aanstaande en laat je bij de GoCanada stand informeren.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.